Folytatódik az Amerikai istenek

.konyvesblog. | 2013. március 26. |

A+
Neil Gaiman: Amerikai istenek

Agave Könyvek, Budapest, 2012, 656 oldal, 3383 Ft

Izgalmas hírek érkeztek Neil Gaiman angliai kiadójától: Jane Morpeth, a Headline kiadó ügyvezető igazgatója arról számolt be hétfőn, hogy a világhírű fantasy szerző következő könyve az Amerikai istenek folytatása lesz. Többet egyelőre nem lehet tudni, de ez önmagában szenzációs hír a rajongóknak és a műfaj kedvelőinek, hiszen az Amerikai istenek a millenium utáni fantasy egyik legjobb, ha nem A legjobb darabja. Maga Gaiman még azt nyilatkozta 2011-ben az Edinburgh-i Nemzetközi Könyvfesztiválon, hogy biztosan szeretne legalább egy folytatást írni hozzá, úgy tűnik, hogy erre most kerül sor. Ráadásul az HBO-nál már megkezdődtek a televíziós sorozat előkészületi munkálatai.

Az Amerikai Istenek 10. évfordulós kiadásakor írtunk a regényről, illetve interjúztunk a fordítóval:

"A legtöbbeknek a szereplők emlékezetesek. Maga az alapötlet zseniális – annak, aki nem olvasta: az Amerikába betelepülők magukkal hozták a régi isteneiket, de mivel már senki nem imádja őket, nem is nagyon emlékszik rájuk, egyszerű, többé-kevésbé polgári létbe kényszerültek. Megszülettek viszont a technológia, a tévé, a drogok új istenei, ők erősek és hatalmasak; kódolva van tehát a harc a régiek és az újak között, a kialakuló konfliktusba pedig természetesen főhősünk is belekeveredik. Be kell vallanom, hogy az ötlet, hogy az istenek a híveikből szerzik az erejüket, még most is csodálattal tölt el."

Eközben pedig már nincs három hónap sem Az óceán az út végén című regényének a megjelenéséig, ami az első új könyve lesz öt év után. A mű megfilmesítési jogai már elkeltek, Joe Wright lesz a rendező (Anna Karenina, Hanna, Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet). A kötet június 18-án jelenik meg, a hazai kiadást is arra a napra tervezzük.

(forrás: Agave)