Feketeöves Bosnyák Viktória-rajongóknak hirdet játékot a Kolibri

.konyvesblog. | 2018. január 25. |

bosnyakv_tunderboszorkany_palyazat_a4_20180124.jpg

Kívülről fújjátok a Tündérboszorkány-trilógiát? Nem jöttök zavarba a Mantyusok említésétől? Nem kell kétszer mondani, kicsoda Puszedli és Habcsók? Akkor ez a játék nektek szól!

A Kolibri Kiadó játékot hirdet, és erre olyan általános iskolai osztályok jelentkezését várják, amelyek otthonosan mozognak Bosnyák Viktória műveinek világában. A jelentkezőknek nincs más dolguk, mint letölteni a kérdéssort, és kitöltve visszaküldeni – beszkennelt vagy befotózott formában – a kolibri@kolibrikiado.hu e-mail címre.

Beküldési határidő: 2018. február 5-e, hétfő, 16 óra

Eredményhirdetés: 2018. február 15., csütörtök

A részletes kiírásért és a kvízért kattintsatok ide!

A nyertes osztály értékes könyvcsomaggal és egyéb ajándékokkal lesz gazdagabb, amelyeket Bosnyák Viktória személyesen ad majd át a nyertes osztály iskolájában tartandó jubileumi, 1000. író-olvasó találkozóján.

Ezzel egy időben jelenik majd meg Bosnyák Viktória új könyve, az És most hogy festek? - Az egyszínű kaméleon című kötet.

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? - Az egyszínű kaméleon

Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2018, 32 oldal, 2999 HUF

 

A KönyvTárs-sorozatban megjelenő és Rippl Renáta rajzaival illusztrált kötetben a címszereplő kis kaméleon képtelen színt váltani. A barátja persze segíteni szeretne neki, és mindent trükköt bevet – az biztos, hogy a megoldásnak valahogyan köze lesz a mesékhez és az olvasáshoz is.

Bosnyák Viktóriával néhány éve interjúztunk a Tündérboszorkány-sorozatról, a kötelezőkről meg a humor fontosságáról – olvassátok el:

Bosnyák Viktória: Nem kell a klasszikusok összes naplementéjét ismernünk

Fotó: Érdi-Harmos Réka Tizennégy éve jelent meg először a Tündérboszorkány-trilógia első része, sok-sok év után pedig idén nyáron folytatódott Sári, Dóri és Laci története. Bosnyák Viktória eredetileg csak ikerlányai szórakoztatására szánta a regényt, egyfajta pótléknak két Harry Potter-kötet között.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.