Hírek athenaeum

Ezt kínálja őszre az Athenaeum

.konyvesblog. | 2013. augusztus 07. |

Történelmi regény, háborús memoár, női lektűrök és erotikus bestsellerek. Az Athenaeum őszi újdonságaiból szemezgettünk.

tn_205x300_139419991.jpgÚjra megjelenik Cecelia Ahern első regénye, az Utóirat: Szeretlek, amelyből Hillary Swank főszereplésével forgattak papírzsebkendő-markolászós színes szélesvásznút. Van-e élet a szeretett férfi halála után? Ha őrangyallá változik, akkor mindenképp. Magyarul is olvasható lesz az írónő legújabb könyve, az Életed regénye, amely legalább annyira igénybe fogja venni a könnycsatornákat, mint az előzőek. Főszerepben a csipkésborítójú női ponyvák közkedvelt figurája, a Fiatal Újságírónő, aki ezúttal halálos beteg barátnője végakaratát teljesíti, és megírja helyette élete regényét.

Christian Grey és Anastasia Steele? Ez a páros annyira 2012. Idén Damien Stark és Nikki, az egykori szépségkirálynő a menő! A kötelezővé vált lakossági erotikát Édes rabság című kötetével Julie Kenner biztosítja. Emma Beckner is provokatívnak szánja könyvét, pedig az M. (vagyis Monsieur) nem más, mint „korunk Lolitája”, amelyben a főhősnő már bőven elmúlt 12 éves.

tn_205x300_139420302.jpgSarah Dunant a „olasz reneszánsz nagyregények koronázatlan királynője” megmutatja, milyen kegyetlen is igazából A Borgiák bosszúja. Vigyázat, méregkeverők! Folytatódik Amanda Stevens „paranormális-romantikus sorozata”, a Sírkertek királynője. A birodalom című epizódban hősünk, a halottlátó temetőrestaurátor ismét szembenéz a Gonosszal. Megjelenik Samantha Shannon The Bone Season című trilógiájának első, megfilmesítés előtt álló darabja, a Csontszüret is. Álomjárókkal és erőszakszervezetekkel, 2059-ből.

Komolyabb vizekre például Sara Rattaro Tiéd az életem című könyvével evezhetünk. Egy anya küzd hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással, bűnbánattal, haraggal és reménnyel, miközben autóbalesetet szenvedett lánya életmentő szervátültetésre vár a kórházban. Egyetlen donor jöhet szóba, ő. Kevin Powers Sivatagi madarak című regénye „többszörös díjnyertes háborús memoár az amerikai hadsereg iraki jelenlétéről”, főszereplői pedig szinte még gyerekek.

tn_205x300_139420000.jpgÉrkezik Az időutazó felesége című bestsellerrel ismertté vált Audrey Niffenegger új regénye, a varjú és a postás szerelméből fogant Varjúkisasszony. A címszereplő nagyon szeretne repülni, szárnyai viszont nincsenek. Kirekesztettség, szabadságvágy, határtalan szerelem, és a szeretet ereje képeskönyvbe zsúfolva. Megjelenik Tom Wolfe Vérzivatarja is, remélhetőleg jobb kritikákat kap, mint az előző könyvei. Lehet-e a barátunk egy olyan ember, akinek Szörnyű Titka van. Hol van a határ bűn és bűnhődés, megbocsájtás és kegyelem között? Erre a kérdésre Jodi Picault válaszol a Vezeklésben.

Jön még a gasztroblogger, Bezselics Ildikó szakácskönyve, a Receptek a Két cica konyhájából, Bánó Attila Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből című történelmi ismeretterjesztője, és Az analfabéta, aki tudott számolni. Utóbbi A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című regényt jegyző Jonas Jonasson tollából.