Ezernél is több pályamű érkezett a 100 szóban Budapest pályázatra

.konyvesblog. | 2015. szeptember 16. |

(Kép forrása)

A Mindspace nonprofit szervezet a chilei Plagio csapatával közös együttműködésben szervezte meg idén is a 100 szóban Budapest akciót. A pályázatra rekordszámú pályamű érkezett, 1154 ember érzett késztetést, hogy maximum 100 szóban megfogalmazza és elküldje, hogy mit érez, mit gondol Budapestről.

A 100 szóban Budapest a Chilében hatalmas népszerűségnek örvendő, ezelőtt 15 évvel útjára indított kezdeményezés magyarországi változata. Tavaly összesen 738 pályamű érkezett, a 2015. június 12-én kihirdetett magyarországi pályázatra pedig idén 1154 történet futott be.

A pályázat eredményhirdetésére és a díjátadóra október 2-án 19 órakor kerül sor a Bálnában, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, ahova a szervezők meghívják a 12 legjobb mű szerzőjét. A zsűri tagjai – Winkler Nóra, Nagy Dániel Viktor, Szőllősy Balázs – által legjobbnak talált történetek írói saját műveiket illusztrálva és kiállítva is láthatják majd, sőt, a legjobbakat dalba öntve is meghallgathatják mindazok, akik részt vesznek a díjátadón.
 
A 100 szóban akció chilei szervezői több mint 44 ezer pályaművet kaptak kézhez a pályázat lezárásáig, míg Mexikóban október 16-ig várják a 100 szavas írásokat. A magyarországi szervezők kijelentették, 50 ezer beküldött pályázatig meg sem állnak.

A Mindspace által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal is bővült. A Sighter alkalmazás letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 9 másik emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket egészen szeptember 29-ig.

A Mindspace nonprofit szervezet, a városi játékok szakértője, a 100 szóban Budapest pályázathoz kapcsolódóan – a tavalyi nagysikerű Smart City konferenciához hasonlóan – 2015. október 9-ére nagyszabású konferenciát szervez, ahol a városi lét, a városi játékok, illetve a játékosítás témája áll majd a középpontban.

A pályázat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg.

Forrás: Mindspace