Ezer könyvet hagy el az országban a Libri

.konyvesblog. | 2017. december 02. |

libri_xmas_clp_3.jpg

December elsejétől összesen ezer könyvet hagy szerteszét az országban a Libri - de nem feledékenységből, hanem ezzel szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára, nem mellesleg pedig ezzel a kampánnyal már a hónap elején elkezdik az ajándékozást, ami eltart egészen december 24-ig.

A könyvkeresők országszerte húsz városban bukkanhatnak rá a pirosba csomagolt kötetekre, bennük a Libri könyvszakértőinek ajánlásaival. Utóbbiak között találhatók hírességek ugyanúgy (például Beck Zoltán, Jakupcsek Gabriella, Varró Dániel), mint a Libri dolgozói. Ők azok, akik havonta ajánlanak könyvet a Libri oldalán, kiemelve a könyvválasztékból a nekik leginkább tetszőt.

Legyen ön is része a Libri karácsonyi történetének! from Libri on Vimeo.

Vasárnap Varró Dániel fog elrejteni néhány kötetet Budapesten. Az elrejtett ajándékkönyveket különleges csomagolással látja el a Libri, hogy a megtalálóban kétség se merülhessen fel, hogy a megtalált könyv az övé lehet. Aki megtalálta a kötetet, feltölthet egy képet a könyvajándékról a Facebookra vagy az Instagramra #azenajandékom hashtaggel, ezzel pedig esélyes lesz arra, hogy megnyerje a három darab 100 ezer forintos könyvcsomag egyikét is.

Aki belevágna a könyvkeresésbe, ITT talál hozzá segítséget, további videókért pedig kattintsatok IDE meg IDE és IDE!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.