Hírek scifi 2009

Európa legjobb sci-fi kiadója lett a Metropolis Media

Könyves Magazin | 2009. április 06. |

Európa legjobb tudományos-fantasztikus kiadójának választották a Galaktikát, a Galaktika Fantasztikus Könyveket és a Metropolis Könyveket is jegyző Metropolis Media kiadót Róma közelében, Fiuggiban.

A Science-Fiction Európai Találkozón (EuroCon) az idén fennállásának 30. születésnapját ünneplő Galaktikát is kiadó Metropolis Media több tucatnyi európai kiadót megelőzve kapta meg a legjobbnak járó elismerést.

A kiadó nem először kap nemzetközi elismerést, hiszen 2005-ben a skóciai Glasgow-ban már megítélte az európai zsűri a Galaktika magazinnak a legjobb európai lap címét (www.intergalaktika.hu; metropolis.freeblog.hu, www.galaktikabolt.hu).

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.