Előszilveszterezz a Literával!

.konyvesblog. | 2013. december 20. |

előszilveszter.jpg

Fotó: Valuska Gábor

Tizenkettedik alkalommal előszilveszterezik a Litera irodalmi portál. Lesz Játék és muzsika száz percben, operameséket mond Garaczi és Háy, és díjat kap a legjobb műhelynapló.

"Ki nem fél a vértől, ma eljön velem!”
(Verdi: Rigoletto)

Hogy mit énekelt Bánk bán, tudjuk mindannyian. Simándy tenorja itt dörög a fülünkben: Hazám, hazám! Vajon hány nőt csábított el Don Giovanni? Nem tétovázunk, rávágjuk, ezret meg hármat. S hogy a Varázsfuvolát Mozart szabadkőműves-recept szerint írta, a köztudomás része csakúgy. Rigoletto púpja a mi hátunkat is nyomja. De vajon mi történik, ha legendás operahőseink és fülünkben rezgő áriáik a mai Magyarországon elevenednek meg? Na, erre ugye nem tudják a választ! Pedig megkaphatja a szíves érdeklődő, ha eljön a Litera előszilveszterére, amelyen hat remek író olvas fel hat átköltött operamesét, s kiváló énekesek zengik az újraírt nagyáriákat. Teszik mindezt az ismert játék, a KI NYER MA? keretei között.

Operamesék: GARACZI LÁSZLÓ, HÁY JÁNOS, KERESZTESI JÓZSEF, NÉMETH GÁBOR, TÓTH KRISZTINA, SIMON MÁRTON

Közreműködik: CSEREKLYEI ANDREA szoprán, VARGA DONÁT tenor és LABORFALVI-SOÓS BÉLA bariton - valamint DARVAS FERENC zongora

Játékvezető: CZIGÁNY GYÖRGY
Konferanszié: WINKLER NÓRA
Látvány: VJ UNFLYABLE

Az eseményen sor kerül az idei Litera-naplódíj és Műhelynapló-díj átadására.
Pohárköszöntőt mond és a díjat átadja: KERESZTURY TIBOR

Mind ez idáig a Litera tizenegy nagy sikerű előszilvesztert rendezett Szerves(t) (Toldi mozi, 2002), Alantas én (Toldi mozi, 2003), Címlapsztori (Trafó, 2004), Tessék választani (Trafó, 2005), Kísértések - Rémkabaré (Trafó, 2006), Tótágas (Trafó, 2007), Love Parade (Trafó, 2008), Nemzeti Állatkert (Trafó, 2009), Litera - Momentán (Trafó, 2010), 10 híres sztori (Trafó, 2011), Országos Elme (Trafó, 2012) címen.

Az idei, Játék és muzsika című előszilveszter a Facebookon.

JEGYEK

Jegyár: 2500 Ft / elővételben: 2000 Ft
Általános bérlet és ikerbérlet érvényes.
Jegyek vásárolhatóak a Trafó jegypénztárában vagy neten: http://trafo.jegy.hu/
IDŐPONT: 2013. december 30. 20 óra
HELYSZÍN: Trafó - Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41.)