Elképesztő rekordokat dönt a Kimi Räikkönenről szóló könyv

Elképesztő rekordokat dönt a Kimi Räikkönenről szóló könyv

.konyvesblog. | 2018. október 09. |

kimi.png

A márciusi londoni könyvvásáron a finn Siltala kiadónak megvolt az oka az ünneplésre, ugyanis megcsinálták a finn könyvpiac eddigi legnagyobb üzletét: a brit Simon & Schuster egy hatszámjegyű (!) összegért happolta el Az ismeretlen Kimi Räikkönen jogait.

A könyvet a finn Kari Hotakainen írta, akit korábban szépirodalmi könyvei miatt tartottak számon (2002-ben ő volt a Finlandia Prize nyertese). Az irodalmias sportéletrajzot sokan azért értékelik nagyra, mert a Forma 1-es pilóta híres arról, hogy ritkán ad interjúkat.

Kari Hotakainen: Az ismeretlen Kimi Räikkönen

Helikon Kiadó, 2018, 264 oldal, 4299 HUF

 

A kötetet Finnországban hatalmas példányszámban adták el. A megjelenést követő első hónapban 100 000 könyv kelt el, amivel Räikkönen megdöntött minden sportkönyves rekordot. (Csak viszonyításképpen: Finnországban jelenleg körülbelül 5,5 millió ember él.) Korábban egyébként a finn sportkönyvek terén Ari Mennander Teemu című könyve tartotta a rekordot (Teemu Selänne jéghoki játékosról) 77000 eladott példánnyal.

A Räikkönenről szóló írás tehát minden bizonnyal az emberek nagyon széles rétegét szólította meg. Az egyik finn újság szerint egyenesen az év legfontosabb életrajza és sportkönyve.

Márciusban a könyvvásáron hat ország vette meg a fordítási jogokat, ez a szám azóta tízre emelkedett. Az ismeretlen Kimi Räikkönen így többek közt kínai, lengyel és olasz nyelven is meg fog jelenni. November 20-tól pedig Magyarországon is olvasható lesz, a Helikon gondozásában adják ki.

Räikkönen egyébként mostanában jelentette be, hogy még legalább két évig folytatni fogja a versenyzést. A kiadó arra számít, hogy emiatt még többen érdeklődnek majd a könyv iránt. 

Forrás:Publishing Perspectives

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.