Elindult a Pagony youtube csatornája

Elindult a Pagony youtube csatornája

.konyvesblog. | 2018. február 17. |

pagonytv.PNG

A Pagony kiadó elindította youtube csatornáját, a Pagony TV-t. A cél az, hogy a gyerekek ne a túl sok ingert árasztó, villódzó mesékkel, hanem nyugodt, biztonságosabb történetekkel találkozhassanak. A Pagony TV-n látható mesék inkább hangoskönyvnek nevezhetők, a szervezők szerint viszont az illusztrációk lassú mozgatása, valamint maga a médium is vonzóvá teszi ezt a fajta a nyugodt tartalmat a gyerekek számára. A meséket színészek és a szerzők olvassák fel.

A csatornán rengeteg régi és új mese közül lehet válogatni, emellett pedig pagonyos szerzők és illusztrátorok is beavatják a nézőket az alkotói műhelytitkaikba. A teljes playlistet érdemes végigböngészni ITT.

A lejátszási listák segítséget nyújtanak a mesék kiválasztásában. Vannak korosztály szerinti összeállítások: a „Kicsik kedvenc meséi” a 2-5 éves gyereknek, a „Nagyovisok kedvenc meséi” a 4-7 éves korosztálynak, míg a „Legjobb mesék nagyoknak” a 6-10 éves gyerekeknek nyújtanak szórakozást. Ugyanakkor vannak műfaji besorolású meselisták is, mint a „Rövid mesék és versek hétköznapokra”, vagy a „Vicces mesék”, valamint szerző és könyvsorozat szerint is érdemes válogatni: külön csatornán vannak a kuflik, Berg Judit, Vadadi Adrienn és Dániel András meséi.