Ehető könyvek fesztiválja Montrealban

Könyves Magazin | 2009. április 02. |

A Könyvkolónián találtunk rá az ehető könyvek fesztváljára. Remek kezdeményezés, hogy édes, habos könyveket készítenek a cukrászok Montrealban. Az eseményt azért tartják április 1-jén, mert ekkor született Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) gasztronómus, aki könyvet írt Physiologie du goût címmel (nyers fordításban, szellemes meditáció az ételen). A könyvközösségi oldalon, a Könyvkolónián rengeteg ételkönyvet lehet megnézni.

Könyv Kolónia: Picture 12.png

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Hírek

Elveszett bibliai fát támasztottak fel egy 1000 éves magból

A Bibliában szereplő fa magját a Júdeai-sivatag egy barlangjában találták. Olyan növényről van szó, ami lokálisan kihalt, a Bibliában viszont többször is említik a gyógyító hatása miatt.

...
Zöld

A barátságaid is lehetnek mélyebbek és bensőségesebbek – olvasd el, hogyan

Cziglán Karolina pszichológus Elfogadó kapcsolódás című könyvével abban igyekszik segíteni, hogy a kapcsolatainkban merjünk sebezhetőbbek lenni, legyen szó barátságról, szülő-gyerek viszonyról vagy párkapcsolatról. Mutatunk egy részletet a kötetből.

...
Zöld

A zöld tea szuperegészséges, de nem csodaszer – 5 könyv a teázásról

A zöld teának nemcsak az illata elbűvölő, de számos nagyszerű hatással is számoltatnak azok, akik rendszeresen fogyasztják. Bemutatjuk a frissítő itallal kapcsolatos tényeket és mítoszokat, aztán ajánlunk öt könyvet a teázás szerelmeseinek.