Ehető könyvek fesztiválja Montrealban

Könyves Magazin | 2009. április 02. |

A Könyvkolónián találtunk rá az ehető könyvek fesztváljára. Remek kezdeményezés, hogy édes, habos könyveket készítenek a cukrászok Montrealban. Az eseményt azért tartják április 1-jén, mert ekkor született Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) gasztronómus, aki könyvet írt Physiologie du goût címmel (nyers fordításban, szellemes meditáció az ételen). A könyvközösségi oldalon, a Könyvkolónián rengeteg ételkönyvet lehet megnézni.

Könyv Kolónia: Picture 12.png

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.