Egyik kutya, másik eb - Nyerjétek meg a könyvet!

.konyvesblog. | 2017. november 21. |

Hogy mondják oroszul, Majd ha fagy? Melyik magyar szólásmondásnak felel meg, amikor a finnek azt mondják: Mérges, mint a fenékbe lőtt medve? Schmidt Cecília kötetbe gyűjtött 45 magyar közmondást és szólásmondást, majd kikereste, hogy ugyanezeket a gondolatokat, tapasztalatokat hogyan fejezik ki más nyelveken.

Schmidt Cecília: Egyik kutya, másik eb

Csimota Könyvkiadó, 2017, 96 oldal, 2990 HUF

 

Schmidt Cecília 2014-ben tervező grafikusként végzett; az Egyik kutya, másik eb eredetileg a diplomamunkája volt, amely idén könyv alakban is megjelent a Csimota gondozásában. A kötetet most bárki megnyerheti, ehhez nem kell mást tennetek, csak válaszoljatok helyesen az alábbi kérdésre:

Mi lehet a magyar megfelelője az alábbi angol közmondásnak?

Két madarat öl meg egy kővel.

A helyes megfejtést november 24-én 12 óráig küldjétek el a konyvesblog@gmail.com címre, a tárgymezőbe írjátok be: EGYIK KUTYA.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.