Egy szerelem története félmondatokban – Nézd meg Reisz Gábor új kisfilmjét!

.konyvesblog. | 2019. október 02. |

Reisz Gábor, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek rendezője új kisfilmet készített, amelyben arra tett kísérletet, hogy alig hét percben mutassa be egy szerelem történetét. A Félmondatokban egy férfi és egy nő autózik át a párkapcsolatán, és az egymásba szeretés pillanatától az első konfliktusokon át a szakításig láthatjuk a közös útjuk kiragadott pillanatait. Elharapott félmondatokból, pillantásokból, hangulatokból tudhatjuk meg, hol tart a viszonyuk, közben pedig hol egyikük, hol másikuk nézőpontjába helyezkedhetünk bele. 

Rossz versek és 14 el nem beszélt történet - DVD-melléklettel

Central Könyvek, 2019, 184 oldal, 4690 HUF

 

A Félmondatok szerelmes párját Huzella Júlia és Ördög Tamás játssza, a rendező, a vágó és a zeneszerző pedig Reisz Gábor volt. A Volvo és a Margó közös kisfilmjéből ráadásul az is kiderül, hogy a Margóra tartva, mit csinálna inkább a pár. Utóbbinak azért is van jelentősége, mert a Margó Irodalmi Fesztiválon idén lesz egy különleges program, amely Reisz Gábor filmjéhez kapcsolódik: a Rossz versek DVD-kiadásához készült novelláskötetet fogják bemutatni, amelyben 14 író (Berg Judit, Fabricius Gábor, Jakab Juli, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Németh Gábor, Reisz Ádám, Reisz Gábor, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina, Totth Benedek, Valuska László és Závada Péter) mesélte tovább Tamás és Anna életét. 

flmondatok.png

„Nem folytatást akartunk, hanem különböző nézőpontokat, amelyek vagy erősen, vagy kevésbé szorosan kapcsolódnak Merthner Tamás történetéhez. Ahhoz, hogy ez a nagyon színes szerzőgárda összeálljon, Laci kortárs irodalmi rálátására volt szükség, de a bátyámat és Jakab Julit például én javasoltam”fejtette ki Reisz Gábor a novellák kapcsán, melyek a film által felvetett kérdések mentén írnak kapcsolatokról, emlékekről, döntésekről és élethelyzetekről.

rossz_versek.jpg

A Rossz versek és 14 el nem beszélt történet című kötet bemutatója a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron lesz 2019. október 11-én, pénteken 20:30-kor, a VAN Filmzenekar felolvasószínházzal egybekötött koncertje keretében. A koncert után a szerzők dedikálják a Central Könyvek gondozásában megjelenő kötetet.