Egy este, amikor csak az irodalom számít

.konyvesblog. | 2019. szeptember 24. |

A Bookline Könyvesbolt és Kávézója meghosszabbított nyitvatartással, beszélgetésekkel, dedikálásokkal és akusztikus koncerttel várja az érdeklődőket az Olvasás Éjszakáján a Móricz Zsigmond körtéren. Szeptember 28-án az olvasók megtudhatják, hogy miért írt könyvet a hazai stand-up egyik legismertebb alakja, illetve arra is választ kapnak, hogy miért is égető kérdés a nők diszkriminációjának felszámolása.

Az Olvasás Éjszakáján változatos és izgalmas programok várják a látogatókat a Bookline Könyvesbolt és Kávézóban. Idén júniusban a HUBBY és a Bookline közösen adta át az Év Gyerekkönyve díjakat, ahol Keresztesi József, a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyv szerzője vehette át a legjobb írónak járó elismerést. Az Olvasás Éjszakájának első programján 17.00-tól maga a szerző beszélget a HUBBY (A Magyar Gyerekkönyv Fórum) elnökével, Szekeres Nikolettel, valamint a Könyvesblog újságírójával, Ruff Orsolyával a gyerekirodalomról. 

Ezt követően az est házigazdájával, Pion Istvánnal Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány vezetője és Bódis Kriszta pszichológus beszélget Melinda Gates A Nő helye – Változtassuk meg a világot a nők erejével című könyvéről 18 órától. 

A Bookline és az A38 hajó közös zenei-irodalmi sorozata, a B-oldal egy estére beköltözik a Móricz Zsigmond körtéri üzletbe, ahol 19.00-tól Agócs Márton az Aurevoir. zenekar frontembere ad akusztikus koncertet. 21.00-tól Bauer Barbara Kétszáz éves szerelem című új regényét mutatja be, a könyvben párhuzamosan elevenedik meg a híres szegedi boszorkányperek sötét időszaka és a két világháború közötti Magyarország falusi valósága. Az este végére kiderül, hogy miként lett Kőhalmi Zoltánból skandináv krimiszerző, és megismerhetjük A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit című debütáló könyv kulisszatitkait.

Részletes program:

17:00 - 17:45

Az Év Gyerekkönyve: 

Beszélgetés Keresztesi Józseffel, Szekeres Nikolettel és Ruff Orsolyával.

 

18.00 - 18.45

Melinda Gates – A nő helye: 

Beszélgetés Gyurkó Szilviával, Bódis Krisztával és Pion Istvánnal.

 

19.00 - 20.45

Bookline B-oldal:

Agócs Márton (Aurevoir.) koncert. A zenésszel Pion István beszélget.

 

21.00 - 21.50

Bauer Barbara – Kétszáz éves szerelem

A szerzővel Pion István beszélget. 

 

22.00 - 22.50

Kőhalmi Zoltán – A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit:

A szerzővel Pion István beszélget. 

Részletek erre>>