E.L. Jamest hagyták el a legtöbbször

.konyvesblog. | 2013. augusztus 31. |

1016804_484405424967129_428347903_n.jpgA mamipornó-tirlógia harmadik része, vagyis A szabadság ötven árnyalata áll az első helyen azoknak a könyveknek a listáján, amelyeket leggyakrabban felejtettek ott a brit szállodalánc, a Travelodge szobáiban. Hogy az utánuk érkezőknek akartak-e kedveskedni vele, vagy csak így szerettek volna megszabadulni tőle, azt mindenki döntse el maga.

Az elmúlt 12 hónapban összesen 22648 könyvet fejeztek be és hagytak hátra, vagy felejtettek el magukkal vinni a Travelodge vendégei. A Szabadság50 1209 darabbal kerül az első helyre. Az elmúlt év legjobban kereső írónőjének regénye valószínűleg nem azért maradt az hotelszoba éjjeli szekrényén, mert a szobatulajdonos a nagy rohanásban elfelejtette bepakolni. Esetleg mert egyszerűen nem fért be az utazás során összevásárolt kacatok mellé a bőröndbe.

Úgy tűnik, a lakossági erotika már nem is olyan izgalmas, az első tízbe ugyanis még három sikamlós témájúmregény, Sylvia Day Crossfire-trilógiájának első és második, valamint Jennifer Probst Billionaire-trilógájának első része került. 

A negyedik helyen Gillian Flynn feleségeltűnős (vagy eltüntetős?)  thrillere, a Holtodiglan áll, az ötödiken pedig az Átmeneti üresedés.

Az első húsz hely valamelyikére három celebkönyv is odafért. Az olimpiai aranyérmes, tavalyi Tour de France nyertes, Bradley Wiggins könyve, a popsztár Cheryl Cole sztorija, és a David Walliams életrajza.

Íme a húszas lista:

1. E.L. JamesA szabadság ötven árnyalata

2. Sylvia Day – Hozzád kötve

3. Jennifer Probst - Érdekházasság

4.  Gillian Flynn - Holtodiglan

5.  J.K. RowlingÁtmeneti üresedés

6. E.L. James – A szürke ötven árnyalata

7. Sylvia Day – Melléd láncolva

8. Bradley Wiggins – My Time

9. Sylvia Day – Egymásba fonódva

10. E.L. James – A sötét ötven árnyalata

11. Cheryl Cole - Cheryl: My Story

12. Jennifer Probst - The Marriage Trap

13. David Walliams - Camp David

14. Jennifer Worth – Hívják a bábát

15. S.J. Watson – Mielőtt elalszom

16. Jennifer Probst - The Marriage Mistake

17. John Grisham - The Racketeer

18. Sophie Hannah - The Carrier

19. Dawn French - Oh Dear Silvia

20. F Scott Fitzgerald – A nagy Gatsby