CSODÁLATOS KAFKA-BORÍTÓK

CSODÁLATOS KAFKA-BORÍTÓK

.:Benedek:. | 2011. január 28. |

A Knopf kiadóvállalathoz tartozó Shocken nyárra ígért Kafka-sorozatához tervezett borítók már most nyilvánosságra kerültek. A fedlapokat a Knopf művészeti igazgatója, Peter Mendelsund készítette, aki a blogjában bővebben is ír arról, hogyan jutott el a végső arculathoz (a bejegyzésben szóba kerülnek a Kafka-művek kiadása körül kialakult anomáliák, amikről már mi is írtunk egyszer). Mendelsundot a Kafka-műveiben rejtőző humor is inspirálta, és a XX. századi avantgárd mozgalmai mellett sokat merített az ötvenes évek Amerikájának modern művészetéből. Mindegyik borítón feltűnik a szem-motívum, a tipográfiához pedig Kafka saját kézírását használta fel.

(kattintásra nagyobb méretben)

Ebben a Casual Optimist cikkben a Kafka-borítók változásairól lehet olvasni, az alábbi videóban pedig megnézhetjük Peter Mendelsundot, ahogy bemutatja az általa tervezett Millenium-trilógia gyűjteményes kiadását.
 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.