Cormoran Strike lenyomja Harry Pottert

.konyvesblog. | 2014. július 21. |

jkr_2980164b.jpg

Rowling a Galbraith-öltönyben (kép forrása)

A nyilvánosság előtt ritkán szereplő J.K. Rowling Harrogate városának krimifesztiválján tette tiszteletét, és ha már ott volt, elárulta, hogy Robert Galbraith könyveinek száma valószínűleg lenyomja majd a Harry Potter-könyvek számát. Ez azt jelenti, hogy Cormoran Strike több mint hét könyvön keresztül üldözheti majd a bűnt.

Rowling azt is elárulta, hogy túl van harmadik rész felén, és már a negyediket is felvázolta. A harmadik rész egészen más lesz, mint az eddigiek, ígéri az írónő – kicsit többet megtudhatunk majd meg belőle arról, hogy mi történik az emberekkel, miután otthagyják a hadsereget.

A fesztiválon Rowling beszélgetőtársa a skót krimiíró, Val McDermid volt, aki például arra is kíváncsi volt, készül-e legalább hét kötet a magának való, házsártos nyomozó kalandjairól. Az írónő bevallotta, hétnél is több Strike-könyvet tervez, ugyanis nagyon szereti írni ezeket a történeteket, és nem akar kijelölni egy végpontot számukra. Szerinte, amíg egy nyomozó életben van, addig újabb ügyek is adhatók neki.

Amíg tartott, nagyon szórakoztató volt, kommentálta másik énje, Robert Galbraith titkolózását Rowling, és azt is elmesélte, hogy azért választott írói álnevet, mert be akarta bizonyítani magának, hogy nem csak a neve, de a történet is eladja a könyvet. Mindig is rajongott a krimi műfajáért, és ha belegondolunk, a HP-regényeket sem nehéz krimiként olvasni. Leginkább az huszadik század közepének„aranykorában” íródott krimit kedveli, például Agatha Christie, Dorothy L Sayers, Ngaio Marsh és kedvence, Margery Allingham munkáit, és ezekhez hasonló, ám nagyon mai regényeket szeretett volna írni.

Rowling jelenleg a Fantastic Beasts and Where to Find Them című HP-spinoff forgatókönyvén dolgozik, és bár remekül érzi magát írás közben, azt mondja, az első számú szerelem nála mindig a regényírás lesz.

A Strike-sorozat második regénye, A selyemhernyó (ITT olvashatsz bele!) júniusban jelent meg Nagy-Britanniában, és hamarosan hozzánk is megérkezik. (Kritikánkat a sorozat első részéről, a Kakukkszóról ITT találod.)

Forrás:BBC