Budapestre látogat a 12 szabály az élethez szerzője, Jordan Peterson

Budapestre látogat a 12 szabály az élethez szerzője, Jordan Peterson

.konyvesblog. | 2019. április 10. |

jordan_peterson.jpg

Hamarosan Magyarországra jön Jordan B. Peterson, a 12 szabály az élethez című bestseller szerzője. A kanadai klinikai pszichológus, a Torontói Egyetem pszichológia tanszékének professzora a május 30-31-én megrendezett Brain Baron fog előadni.  

Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez

21. Század Kiadó, 2018, 4490 HUF

 

Jordan Peterson második könyvével tavaly robbant be a köztudatba, a 12 szabály az élethez hónapokig listavezető volt az Amazonon, a kiadási jogokat pedig vagy 40 ország megvásárolta, egy év alatt világszerte több millió példány kelt el belőle. Egyik kulcstétele nem más, minthogy a legfontosabb tennivalónk elkerülni a káoszt, azaz elérni, hogy rend legyen az életben és a fejekben. Ehhez az ősi hagyomány igazságait ötvözi az élvonalbeli tudományos kutatások legújabb felfedezéseivel. Peterson megszólalásait emberek tízmilliói követik, legyen szó mindennapi pszichológiáról vagy a politikai korrektség ellen viselt személyes harcáról.

A könyvről korábban ezt írtuk: 

Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze világunk életbölcsességeit. A 12 szabály az élethez szétzúzza a tudomány, a hit és az emberi természet modern közhelyeit, miközben átformálja sok olvasó lelkét és elméjét. 

Kötetéhez egyébként több videó is készült, ezekben az általa kulcsfontosságúnak tartott szabályokat mutatja be, közben beszél a helyes testtartás fontosságáról, arról, hogy mit lehet tanulni a homároktól (!), miért fontos, hogy körültekintően válasszuk meg a barátainkat, és kiderül belőle az is, milyennek kell lennie egy jó beszélgetésnek.

Peterson a legmegosztóbb közéleti ügyekben sem rejti véka alá a véleményét, napjaink egyik legsokoldalúbb konzervatív gondolkodója. Páratlan vitázó, aki szenvedélyesen érvel a politikai korrektség ellen, miközben a szocializmus visszatérésének veszélyeire figyelmeztet, és élesen elutasítja az önmagáért való sokszínűséget. Ez lesz az első alkalom, hogy a közép-európai közönség elé lép. Jordan Peterson Brain Baros előadásának Facebook-eseménye ITT.