Bodor, Esterházy, Péterfy és Petri szelleme a Margón

Bodor, Esterházy, Péterfy és Petri szelleme a Margón

.konyvesblog. | 2015. május 06. |

11174885_1024693390892589_2657581930920529284_n.jpgJúnius 3-án ötödször startol el a Margó Irodalmi Fesztivál, és öt napon keresztül garantálja az irodalom-túladagolást. A kínálatban helyet kaptak felolvasó és szerzői estek Bodortól Dragománig, Totth Benedektől Karafiáth Orsolyáig, igazmondó show Aegon-díjasok részvételével, slam poetry Petri szellemével, lengyel tényirodalom és persze az elmaradhatatlan Irodalom Éjszakája. A fesztivál központja idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum, főtámogató pedig a Bookline.

A hagyományok szerint a Margón kap helyet az idei év Aegon-díjasának önálló estje, vagyis érkezik Péterfy Gergely és hozza magával a Kitömött barbárt.

A sántakutya a 10 éves Aegon-díj 5 nyertesét látja vendégül, hogy saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról sztorizzanak – őszintén.

Új felállásban lép fel a Margón indult és mára igazi szupercsapattá duzzadt Rájátszás, benne Áfra János, Fehér Renátó, Kemény Zsófi, illetve Szabó Benedek, Korbucz Sonya és Nagy István.

Harcsa Veronika József Attila, Kosztolányi, Babits, Weöres és Nemes Nagy költeményeit énekli, Térey János közreműködésével. (Térey nem fog énekelni – a szerk.) Petri Györgyre slammerek és költők emlékeznek majd.  

Kíméletlen, kritikus, meghökkentő, elborzasztó, találékony, humoros – ezek jellemzik a Lengyelországban népszerű tényirodalmat. A Margó vendége lesz a műfaj két fiatal képviselője, a Gazeta Wyborcza újságíró-riporterei, Katarzyna Brejwo, Grzegorz Szymanik, valamint Lidia Ostałowska, az Akvarellek címmel most megjelenő riportkötet szerzője.

Ahogy minden évben, a Margó Fesztivál fő programjának az Irodalom Éjszakája ígérkezik: 20 író, egy este, Budapest belvárosában.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.