Bill Gates dicsérte, egyből bestseller lett

.konyvesblog. | 2014. július 17. |

Egy több mint negyven éve kiadott könyv került fel újra az amerikai eladási listák élére. Ehhez elég volt annyi, hogy Bill Gates dicsérje.

Bill Gates esszéje múlt pénteken jelent meg a The Wall Street Journalben: ebben a Microsoft-alapító kedvenc üzleti könyveiről mesélt, köztük John Brooks Business Adventures (Üzleti kalandok) című kötetéről. Utóbbit Warren Buffett ajánlotta a figyelmébe még 1991-ben. „Több mint két évtizeddel azután, hogy Warren kölcsönadta nekem, és több mint négy évtizeddel azután, hogy először megjelent, a Business Adventures még mindig a legjobb üzleti könyv, melyet valaha olvastam” - szögezte le Gates, hozzátéve, hogy John Brooks továbbra is kedvenc szerzője ebben a témakörben, nem mellesleg pedig egy zárójeles üzenetben tudatta Buffett-tal, hogy a kölcsönpéldánya még mindig nála van.

A szóban forgó könyvet 1969-ben adták ki először, Gates írása nyomán azonban most hihetetlenül megnőtt iránta az érdeklődés, az Abebooks nevű könyves portál szerint a hétvégén ezt a könyvet keresték náluk a legtöbben. A kötet kiadója, az Open Road viszonylag gyorsan kapcsolt, és piacra dobta az e-könyv változatot, amely rögtön az Amazon harmadik helyére kúszott fel (a cikk írásának idején már a második helyen található). A nyomtatott verzióra valószínűleg szeptemberig várni kell, de aki addig nem bírja ki, kattintson ide, Bill Gates ugyanis feltöltötte honlapjára a kedvenc fejezetét, amely a Xerox térhódításáról szól.

Forrás: pastemagazin.com