Baráth Katalin három kriminovelláját most bárki letöltheti egyben

.konyvesblog. | 2017. augusztus 22. |

Fotó: Valuska Gábor

Egy Urbanlegends.hu bejegyzés keltette életre Markovics Izidor detektív figuráját, akit írója, Baráth Katalin nem feltétlenül tart szerethető karakternek, mostanra viszont már három kriminovella antihőse is lett. Baráth most blogbejegyzésben tudatta, hogy ezeket a történeteket már egyben is le lehet tölteni:

"Markovics Izidor alakja az Arkangyal előtt született. Mondhatni, az antihősség tesztje volt ő. Azt gondoltam ugyanis, novellában bátrabban kísérletezhetek. Mivel azonban Markovics és a történelmi környezet továbbra is érdekelt, írtam még egy novellát, aztán még egyet. Mindhárom történet 1926-ban játszódik, Budapesten, és mindháromnak Markovics a főhőse. A Scribd számlálója szerint összesen ötezernél is többen olvasták ezeket a bűnügyi sztorikat, ezért is gondoltam, hogy összecsomagolom őket, hátha praktikusabb ily módon a letöltés."

Baráth Katalinnal tavaly az Arkangyal éjjel című regénye megjelenése után interjúztunk:

Baráth Katalin: Nincs olyan jó kedvem mostanában, hogy aranyoskodjak

Fotó: Valuska Gábor Dávid Veron századelős nyomozásai után Baráth Katalin új krimijében napjaink Budapestjére vezet, ahol egy titokzatos árnyék szedi áldozatait. Utóbbiak egytől egyig férfiak, de hogy van-e közük egymáshoz, azt még az egyelőre meglehetősen szkeptikus rendőrök se tudják megmondani. Ahogy sötétben tapogatóznak akkor is, amikor egy Bori nevű fiatal lányt egy éjszaka félholtra vernek egy kapualjban.

A Budapest, 1926 című dokumentumot ITT és ITT lehet letölteni!