Hírek ulpius 2011

Az Ulpius-ház őszi-téli kínálata

.:Benedek:. | 2011. szeptember 30. |

Árpa Attila, Kepes András, Steiner Kristóf és Frei Tamás könyvei is szerepelnek az Ulpius-ház Könyvkiadó őszi-téli, mintegy harminc művet felvonultató kínálatában - hangzott el a cég újdonságait ismertető sajtótájékoztatón szeptember 29-én.

Darvas Adrienne, az Ulpius-ház Könyvkiadó kommunikációs munkatársa elmondta: az őszi-karácsonyi időszak számít a legfontosabbnak a kiadó életében, ekkorra időzítik újdonságaik nagy részét. Kiemelte: a kínálatukban éppúgy szerepelnek külföldi bestsellerek, mint hazai, "tabutémákat" döntögető művek.
Vándor Ágnes, a cég kommunikációs vezetője hozzátette: az idei kínálatban főleg "eladható" könyvek találhatók, de valamennyi kötetre igaz, hogy a maguk területén "úttörőnek" számítanak.


Nagy sikert várnak például Frei Tamás új regényétől, amely október 26-án kerül a boltokba. A Bankár című kötet a szerző tavaly megjelent első regénye, A Megmentő folytatása. Az előző kötet mintegy 70 ezer példányban fogyott. Vándor Ágnes hozzátette: az új regény "politikusabb" az előzőnél, a politikával összefonódó gazdasági bűnözés és a korrupció a regény fő témája. Mint hozzátette, Frei Tamás már a harmadik kötetén dolgozik.

Október 12-én jelenik meg Kepes András első regénye, a Tövispuszta, amelyet nagyszabású családregényként jellemzett a kiadó. Vándor Ágnes méltatta az első világháborútól napjainkig tartó cselekmény humorát és távolságtartó attitűdjét. A kiadó reményei szerint a Tövispuszta a szépirodalmi fronton is megállja a helyét.

Hat év után elkészült Pallavicini Zita Egy őrült őrgrófnő naplója című önéletrajzi regénye is, ebben a "nemzetközi, arisztokrata celeb" őszintén vall magáról, családjáról, anorexiájáról, depressziójáról - fogalmazott Vándor Ágnes.


Az Ulpiusnál jelentkezik első szépirodalmi jellegű művével Steiner Kristóf, a Lélekbonbon című kötet rövidebb írások gyűjteménye lesz. Nagy olvasói sikert várnak Árpa Attila első regényétől, amelyet a kiadó képviselője Guy Ritchie filmrendező munkáihoz hasonlított. A könyv az olajmaffiáról szól, de lesz benne szerelmi szál is.

Új kötetet ad ki a kiadó a Vadászat a Vörös Októberre című regény szerzőjétől, Tom Clancytől. A Grant Blackwooddal közösen írt könyv címe Élve vagy halva lesz.
Folytatódik a dumaszínházasok könyveinek megjelentetése is, ősszel-télen Kovács András Péter trilógiájának második kötete lát napvilágot. A humorista a multik után a média világába kalauzolja az olvasókat a Médialom című regényben. Az Ulpius-ház gondozza a híres blogger, Izom Tibi könyvét is, a Magilla bekombinált.

November végén jelenik meg Ugron Zsolna új regénye; az Úrilányok Erdélyben írója ezúttal egy szerelmes levélregénybe fogott. Az őszi-téli szezonban új könyvvel jelentkezik Fejős Éva, Vass Virág, és T.O. Teas, azaz Tótisz András is.
A kiadó tovább szeretné erősíteni gyerekkönyvkínálatát, olyan művekkel, mint a Görög Júlia illusztrációival újra kiadott Minden egér szereti a sajtot című mese Urbán Gyulától vagy Békés Márta Iskolabolygó című kötete.