Az új Rushdie-regény Obama és Trump Amerikájáról fog szólni

Az új Rushdie-regény Obama és Trump Amerikájáról fog szólni

.konyvesblog. | 2017. február 08. |

rushdie-salman-c-syrie-moskowitz.jpg(kép forrása)

The Golden House. Ez lesz a címe a szeptemberben megjelenő új Salman Rushdie-regénynek, ami egy fiatal filmes életét meséli el napjaink dinamikusan változó Amerikájában. A kulcsszavai az identitás, az igazság, a hazugság és a terror lesznek, vagyis minden, ami az elmúltnyolcév amerikai politikáját meghatározta.

Rushdie filmrendezője belecsöppen egy titokzatos, sokat szenvedett család életébe, ez a találkozás pedig megtanítja neki, hogyan legyen férfi. A történet Barack Obama 2008-as beiktatásával indul, és más valós politikai és társadalmi eseményeket is magában foglal a közelmúltból és a jelenből. Például az ultrakonzervatív Tea Party megerősödését, a Gamergate-et, vagyis a női gamerek ellen irányuló online zaklatási botrányt, az identitáspolitika körüli vitákat, és egy könyörtelenül ambíciózus, narcisztikus, festett hajú főgonosz felbukkanását, vagyis Donald Trumpot.

Kiadója, a Jonathan Cape képviselője szerint a The Golden House szívszorító, realista regény, és nemcsak hátborzongatóan előrelátó, de a világ egyik legjobb történetmesélőjét is a legjobb formájában mutatja.

Ez lesz Rushdie 13. regénye.

Forrás: Guardian