Az ezer Pókember csatája

Rusznyák Csaba | 2014. március 27. |

Valójában inkább több ezeré, már ha lehet hinni Dan Slottnak, aki 2010 óta írja a Pókember-képregényeket. És eddig lehetett neki hinni. Mint azt annak idején megírtuk, Peter Parkert 2012 végén, az Amazing Spider-Man 700. számában megölte Doctor Octopus – pontosabban, a haldokló gonosztevő kicserélte az elméjét az övével, és azóta Octopus parádézik és hősködik New Yorkban Pókemberként. Ez a sztori (Superior Spider-Man) a vészesen közelgő 31. résszel hamarosan véget ér, és Peter Parker visszatér, ezzel pedig természetesen az Amazing Spider-Man is újraindul.

Spider-Verse_DellOtto_Banner-800h.jpg
Slott pedig még nem fogyott ki az ötletekből. Az író sok éves szarból húzta ki a karaktert, amikor átvette a sorozatát, a következő nagy dobást pedig novemberre tartogatja. Ekkor, az Amazing Spider-Man 9. számával indul majd el az ötrészes Spider-Verse című event, aminek első promóképét a napokban leplezték le – és ahogy az már Gabriele Dell’Otto rajzán is látszik, itt bizony jó sok Pókember lesz (itt van jó nagyban). A sztoriban konkrétan a hálószövő minden korábbi inkarnációja felbukkan majd a múltból, a jövőből és párhuzamos valóságokból (így pl. a jó ideje halott, Ultimate-világbeli Peter Parker is), hogy együtt szálljanak szembe Morlunnal, a J. M. Straczynski által 2001-ben teremtett gonosztevővel (ő ölte meg Pókembert az itthon is megjelent, A másik című képregényben).

Ez így elsőre persze jó nagy hülyeségnek hangzik, de amit Dan Slott művel a sorozattal az utóbbi három és fél évben, az egészen szenzációs, úgyhogy nem lehet nem megszavazni neki a bizalmat. A rajzoló ráadásul Olivier Coipel lesz, aki szintén elég jól érti a dolgát, sőt, az egyik legtehetségesebb szuperhősrajzoló.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.