Az ezer Pókember csatája

Rusznyák Csaba | 2014. március 27. |

Valójában inkább több ezeré, már ha lehet hinni Dan Slottnak, aki 2010 óta írja a Pókember-képregényeket. És eddig lehetett neki hinni. Mint azt annak idején megírtuk, Peter Parkert 2012 végén, az Amazing Spider-Man 700. számában megölte Doctor Octopus – pontosabban, a haldokló gonosztevő kicserélte az elméjét az övével, és azóta Octopus parádézik és hősködik New Yorkban Pókemberként. Ez a sztori (Superior Spider-Man) a vészesen közelgő 31. résszel hamarosan véget ér, és Peter Parker visszatér, ezzel pedig természetesen az Amazing Spider-Man is újraindul.

Spider-Verse_DellOtto_Banner-800h.jpg
Slott pedig még nem fogyott ki az ötletekből. Az író sok éves szarból húzta ki a karaktert, amikor átvette a sorozatát, a következő nagy dobást pedig novemberre tartogatja. Ekkor, az Amazing Spider-Man 9. számával indul majd el az ötrészes Spider-Verse című event, aminek első promóképét a napokban leplezték le – és ahogy az már Gabriele Dell’Otto rajzán is látszik, itt bizony jó sok Pókember lesz (itt van jó nagyban). A sztoriban konkrétan a hálószövő minden korábbi inkarnációja felbukkan majd a múltból, a jövőből és párhuzamos valóságokból (így pl. a jó ideje halott, Ultimate-világbeli Peter Parker is), hogy együtt szálljanak szembe Morlunnal, a J. M. Straczynski által 2001-ben teremtett gonosztevővel (ő ölte meg Pókembert az itthon is megjelent, A másik című képregényben).

Ez így elsőre persze jó nagy hülyeségnek hangzik, de amit Dan Slott művel a sorozattal az utóbbi három és fél évben, az egészen szenzációs, úgyhogy nem lehet nem megszavazni neki a bizalmat. A rajzoló ráadásul Olivier Coipel lesz, aki szintén elég jól érti a dolgát, sőt, az egyik legtehetségesebb szuperhősrajzoló.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

...
Zöld

Mennyi bort ittak Kolumbusz matrózai egy nap alatt?

Kitől szerzett Thomas Jefferson tokajit, és miként lendítette fel a borospohárbizniszt Jackie Kennedy? Kupa Enikő és Kovács Tibor Borgőzös évszázadok című könyvének kóstolóval egybekötött bemutatóján törpebirkákról és pillangókról is szó esett, megtudtuk továbbá, mit adtak a borisszáknak a németalföldiek.

ADVENT
...
Könyves Advent

Mister Morrsion állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Megható, varázslatos, vicces – 10 karácsonyi gyerekkönyv az adventi hangolódáshoz

Karácsonyhoz közeledve 10 olyan gyerekkönyvet ajánlunk, melyek valamilyen módon kötődnek a kicsik által várva várt ünnephez.  

...
Könyves Advent

A Barátnőm, Anne Frank életigenlő memoár a veszteségről és a túlélésről

A kis Hannah Amszterdamban köt barátságot Anne Frankkal. Aztán 1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején szétválasztják őket. Hannah Pick-Goslar szeretetteljes portréja a barátságról, a reményről és a bátorságról is szól. Olvass bele!