Az első prózakötetes Morrissey nyerte a legrosszabb szexjelenet díját

.konyvesblog. | 2015. december 02. |

(Kép forrása)

Ha van irodalmi díj, melyre egyetlen szerző sem vágyik, akkor a legrosszabb szexjelenet díja kétségtelenül ilyen. Ettől függetlenül minden évben nagyon színes a jelöltek listája, melyre a könyveikben ábrázolt kínos vagy béna szexjelenetekkel kerülhetnek fel az írók. Idén az énekes-szövegíró Morrissey fanyaloghat a díj miatt, első szépirodalmi kötetének (2013-ban már megjelent egy önéletrajzi kötete - a szerk.), a List of the Lost című regénynek az ágyjeleneteit találták annyira cikinek, hogy az mindenképp díjat érdemelt.

A regény négy bostoni váltófutóról szól, akiket megátkozott egy öregember. A történet egy adott pontján az egyik sportoló, Ezra és barátnője, Eliza szerelmeskedik, a jelenetben pedig ordító szájakba guruló mellekből és "dudorodó köszöntésekből" sincs hiány (utóbbi kifejezést az angol nyelvű olvasók sem tudták dekódolni mindig, Morrissey nagy eséllyel az erekciót írta le vele).

A zenész épp turnén van, ezért nem tudta személyesen átvenni a díjat, melyet 1993-ban alapított a Literary Review akkori szerkesztője, Auberon Waugh. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vacakul megírt szexuális jelenetekre a kortárs irodalomban. A díj alapítói nem foglalkoznak sem pornográf, sem célzottan erotikus tartalmú szövegekkel.

Forrás: Guardian