Az Amazon 3-400 saját könyvesboltot szeretne
Hírek piac amazon

Az Amazon 3-400 saját könyvesboltot szeretne

.konyvesblog. | 2016. február 03. |

960x0.jpgA világ legnagyobb könyvkereskedője az online téren kívül is hatalomra tör, és azt tervezi, hogy a 2015 végén nyílt seattle-i könyvesboltja, az Amazon Books után még 3-400 saját üzletet nyit, legalábbis a General Growth Properties nevű ingatlanbefektető cég vezérigazgatója, Sandeep Mathrani állítása szerint. Ennyi hagyományos könyvesbolttal az Amazon egyike lenne az Egyesült Államok legnagyobb könyvkereskedés-hálózatainak, bár a 640 bolttal rendelkező Barnes & Noble-t nem nyomná le. 

„Az Amazon Booksra keresztelt üzletben vannak polcok, kézzel fogható könyvek, eladók, és minden, ami egy átlagos könyvesboltban megtalálható, bár az óriáscég szerint azért nem teljesen úgy működnek, mint egy hagyományos üzlet. A kínálat az Amazon.com adatai alapján alakul, összeállításánál figyelembe veszik az online eladási mutatókat, a vásárlói értékeléseket, és azt is, hogy egy könyv mennyire népszerű a Goodreads-en” – írtuk az első Amazon-boltról, ahol a kínálat nemcsak könyvekből, de mindenféle amazonos eszközből, például Kindle-ből vagy Fire Tabletből áll. A Kindle-t már évek óta árulja a cég különböző hagyományos elektronikai üzletekben is.

Novemberben azt is írtuk, hogy "ha a bolt nyereséges lesz, akkor az Amazon épp azzal bővíti majd a könyvkereskedői birodalmát, ami ellen egyszer már komoly támadást intézett: könyvesbolttal." A bolt, úgy tűnik, nyereséges volt, bár az Amazon egyelőre nem kommentálta Mathrani kijelentését. 

Forrás: Buzzfeed

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.