Artemis Fowl végre a moziban is nyomoz

.konyvesblog. | 2013. augusztus 05. |

Játékfilm készül a 12 esztendős bűnügyi lángelme, Artemis Fowl kalandjairól szóló fantáziaregény-sorozatból. A produkció kedvéért a Weinstein fivérek ismét felmelegítették kapcsolatukat a Disney stúdióval.

A két stúdió hétfőn jelentette be, hogy Eoin Colfer bestsellersorozatának első két epizódja alapján (Tündérekkel életre-halálra, A sarkvidéki incidens) készítik a filmet. A forgatókönyvet arra a Michael Goldenbergre bízták, aki a Harry Potter és a Főnix rendje című Potter-regényt adaptálta.

Az ír Colfer 2001 és 2012 között nyolckötetes sorozatot szentelt hőse humorban és kalandokban bővelkedő történeteinek. Az olvasmányos regények világszerte több mit 21 millió példányban keltek el.
A produkció, amelynek címéről és premierjéről később döntenek, új fejezetet kezd a Disney és a Weinstein Companyt alapító Harvey és Bob Weinstein üzleti kapcsolatában. 2010-ig a Disney volt a Weinstein fivérek stúdiójának, a Miramax Filmsnek a tulajdonosa.

Weinsteinék a Disneyvel megromlott viszonyuk miatt 2005-ben szálltak ki a Miramaxból, és alapították meg a Weinstein Companyt, amely kis költségvetésű, kritikailag elismert filmjeivel (A király beszéde) vívott ki magának tiszteletet.

"Ha valaki öt évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy együtt gyártok majd egy filmet a Disneyvel, azt gondoltam volna, hogy az illető megőrült" - fogalmazott Harvey Weinstein az Artemis Fowl-filmmel kapcsolatban kiadott közleményében. Hozzátette: az ír szerző regényfolyamát Robert De Niro és Jane Rosenthal producer ajánlotta neki. "Órákon belül közöltem velük (De Niróval és Rosenthallal), hogy meg akarom kapni a megfilmesítés jogát" - idézte fel Weinstein.

(MTI)