Anagrammában üzen rajongóinak Rowling

.konyvesblog. | 2014. október 08. |

rowlingtweet.jpg

Twitter-üzeneteivel napok óta izgalomban tartja rajongóit J.K. Rowling. Az írónő rejtélyes posztjait sokan ugyanis úgy értelmezték, hogy Rowling leghíresebb karaktere, Harry Potter visszatérését készíti elő. Az írónő a jelek szerint nagy élvezettel olvasgatta a rajongók megfejtéseit, de tegnap végül elárulta, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük fiktív írójának, Göthe Salmandernek a kalandjairól szóló forgatókönyvön dolgozik.

A sztori New Yorkban játszódik majd, nagyjából 70 évvel a Harry Potter-sorozatból ismert események előtt.

Forrás: Mashable

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.