Aktív gyerekkönyvvel jelentkezik a Pagony

.konyvesblog. | 2012. július 26. |

Már táblagépen és okostelefonon is elérhetők Maszat kalandjai, a Pagony Kiadó ugyanis előrukkolt első aktív könyvével. A figura kalandjait így már nemcsak olvasni lehet, de meg is lehet hallgatni őket (a meséket Scherer Péter olvassa fel), a könyvolvasó emellett tartalmazza a Maszat játszik aktív könyvet és „maszatos” játékokat is.

screenshot1.jpg

screenshot2.jpg

A történetet zene kíséri, de a legkisebbeket ennél jobban érdekelheti az aktív illusztráció – a történet mesélése közben ugyanis Maszat motorozik, eszik. A szereplők iPhone-on, iPad-en és Android 2.2 fölött érintéssel is mozgathatóak. A mese megelevenedik, így pont olyan, mint egy irányítható kis rajzfilm.

Az alkalmazáshoz minden héten egy újabb „maszatos” játékot tölthető le ingyenesen: időmérős motorverseny, homokvárépítés, kirakó több nehézségi szinten kezdőktől a profikig, színező, és játékkeresés Maszat sötét szobájában.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.