Akarsz 33 millió fontot keresni egy évben?

.konyvesblog. | 2014. június 24. |

eljames.jpg

Nincs más dolgod, mint írni egy erotikus trilógiát!  Erika Leonard, vagyis EL James tavaly pontosan ennyit keresett az 50árnyalat-trilógiával. James cége, a Fifty Shades Ltd. remek évet zárt - nettó 33,3 millió fontos bevételre tett szert 2013 szeptemberéig, megháromszorozva a 2012-ben produkált 10,6 milliós bevételét.

Kapcsolódó cikkek:

Íme a legjobban kereső írók

Minden, ami EL James

Az írónő eddig több mint tízmillió példányt adott el a trilógiából világszerte, bevételei pedig jelentősen megugranak majd, ha a jövő év Valentin-napján debütáló filmváltozat is sikeres lesz. James 2012-ben írta alá a három filmre szóló, 3 millió fontra becsült szerződést, de hogy a filmből mennyit profitál majd, azt egyelőre csak találgatni lehet.

jamie-dornan-600.jpgAz első hivatalos fotó a Szürke50-filmből

Christian Grey ezüst nyakkendőjét Jamie Dornan ölti magára, Anastasia Steele bőrébe pedig Dakota Johnson bújik. A színésznő apja, Don Johnson már ki is jelentette, hogy nem fogja megtekinteni, mit művel a lánya első főszerepében a vásznon. Johnson nem a provokatív téma miatt döntött úgy, hogy kihagyja a bemutatót, egyszerűen nem érdekli a film. Az olyan filmeknek, mint az Alkonyat, a Vámpírnaplók, vagy a Szürke50, egyáltalán nem ő a célközönsége, akkor sem, ha a saját lánya domborít a főszerepben.

James 2012 elejéig televíziós producerként dolgozott, ám ekkor az eredetileg Alkonyat fan fictionnek szánt, online megjelentetett erotikus sorozata nemzetközi szenzáció lett. 62 millió fontos becsült vagyonával tavaly a Forbes leggazdagabb írókat rangsoroló listájának élére került. (JK Rowling tavaly mindössze 13 millió fontot keresett. Harry Potterrel viszont összesen körülbelül 500 millió fontos vagyonra tett szert.) Szintén író férjével, Niall Leonarddal ugyanakkor azt nyilatkozták, hogy a hirtelen nyakukba szakadt gazdagság ellenére sem szeretnének hivalkodni a pénzükkel, és továbbra is két lábbal a földön járnak.

Forrás: Telegraph 1, 2

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.