A szuperhősök is Stan Lee-t gyászolják

.konyvesblog. | 2018. november 13. |

95 éves korában meghalt Stan Lee, aki komplex, esendő hősök egész sorát teremtette, az X-Men és a Fantasztikus Négyes tagjaitól kezdve Hulkon, Doktor Strange-en és Vasemberen át Fenegyerekig és Pókemberig. A képregényvilágon kívül egész Hollywood és a Marvel-filmek sztárjai is Stan Lee-t gyászolják.

sl1.JPG

"A francba. Nyugodj békében, Stan. Köszi mindenért" - írta Ryan Reynolds (Deadpool).

sl2.JPG

"Sosem lesz még egy Stan Lee" - búcsúzott Chris Evans (Amerika kapitány), aki felemlegette, hogy Lee évtizedekig kalanddal, kikapcsolódással, bizalommal, inspirációval, barátsággal és örömmel látta el a kicsiket és a nagyokat. Sok-sok életen letörölhetetlen jelet hagyott - tette hozzá.

sl3_1.JPG

"Egy kreatív zsenit veszítettünk el" - írta Hugh Jackman (Logan), aki szerint Stan Lee úttörő erőt jelentett a szuperhősök világában. "Büszke vagyok arra, hogy egy kicsit részese lehettem a hagyatékának, és hogy az egyik szereplőjét életre kelthettem."

sl4.JPG

"Mindent neked köszönhetek" - írta Instagramján Robert Downey Jr. (Vasember). "Nyugodj békében, Stan."

sl5.JPG

"Nyugodj békében, barátom. Köszönet a hihetetlen kalandokért, melyekre a történeteid magukkal ragadtak minket" - írta Chris Hemsworth (Thor).

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.