A Superman-rajongók kiakadtak a homofób íróra

.konyvesblog. | 2013. február 14. |

Kiverte a biztosítékot a rajongók körében, hogy a DC Comics Superman legújabb kalandjainak megírására Orson Scott Cardot kérte fel, aki korábban azt bírta mondta, hogy az azonos neműek házassága a civilizáció és az amerikai demokrácia végét jelentené – írja a Guardian. Card mindemellett egy olyan szervezetnek is a tagja, amely már többször szót emelt a melegházasságokkal szemben.

Michael Hartney színész, aki magát nagy Superman-rajongónak tartja, a Tumblr-en közzétett nyílt levelében úgy vélte, hogy Card felkérése kimondottan kínos a DC Comics-ra nézve. Hartney ráadásul azt sem értette, hogy az összes karakter közül miért éppen Supermant kellett Cardnak adni, aki pedig pont abban mutat példát, hogy még a reménytelen helyzetekben is ki kell tartani, és a nehézségek közepette sem szabad letérni a helyes útról.

Azok, akik rosszul vannak a gondolattól, hogy Orson Scott Card írja a Superman legújabb részét, petíciót indítottak az interneten, amelyhez csütörtök reggelig több mint tízezren csatlakoztak.

A Card regénye alapján forgatott filmet (Végjáték), melyben az író producerként is közreműködik, novemberben mutatják be az Egyesült Államokban; egyesek szerint a DC Comics azért is kérhette fel Cardot, mert abban bízik, hogy a film körüli felhajtás jót tesz majd az eladásoknak.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.