A Ragyogás Dannyje mutatja be az új főgonoszt

.konyvesblog. | 2014. május 30. |

Ki ismerhetné jobban Stephen King regényeinek sötét világát, mint annak lakói? – gondolhatták az író marketingesei, akik úgy vélték, hogy King a napokban megjelenő új regényének a főgonoszát, Mr. Mercedest, a Ragyogás Dannyjével mutatják be. King Facebook-oldalára néhány órája került ki az a rövid videó, melyen a fiú narrátor – az 1977-es Ragyogásból idézve – arra inti az olvasót, hogy a rettenet nem csak a múlté, a legrosszabbak még csak ezután következhetnek. (Érdemes figyelni a grafikára is, amely tele van Ragyogás-utalásokkal: REDRUM; „Csak munka, semmi móka. Jack unatkozik”, stb.)

A Mr. Mercedes hőse egy visszavonult nyomozó, Bill Hodges, akit egy megoldatlan bűneset emléke kísért, hónapokkal korábban ugyanis valaki egy lopott Mercedesszel a tömegbe hajtott, több halottat és sérültet hagyva maga mögött. Mindeközben valaki őrült levelekkel kezdi bombázni a detektívet, és újabb támadásokat ígér  írtuk korábban a könyvről.

A következő napokban várhatóan még négy videó kerül ki az oldalra, melyeken a King-regényekből megismert alakok mutatják be a Mr. Mercedes címszereplőjét, de hogy pontosan kik lesznek azok, azt King kiadója egyelőre nem árulta el. A regény június 3-án jelenik meg angolul.

Forrás: Telegraph