A Péterfy testvérekkel folytatódik a Befogadó

.:Benedek:. | 2011. november 08. |

A Millenáris kulturális programsorozata, a Befogadó a Péterfy-testvérek közös estjével folytatódik. Az esemény címe: Rokonok: Művészdinasztia és rock and roll.

Péterfy Bori színésznő, énekesnő és Péterfy Gergely író, forgatókönyvíró  híres művészcsalád leszármazottjai: dédapjuk Áprily Lajos költő, nagyszüleik Jékely Zoltán költő és Jancsó Adrienn előadóművész és édesapjuk Péterfy László szobrászművész.

Az este nyolckor kezdődő közös estjükön fellép Gerlóczy Márton író és Gerlóczy Zsigmond zongorista.

A beszélgetést Rieger Johanna vezeti.

Péterfy Bori előbb a Krétakör Színház, majd 2008-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja, az egykori Amorf Ördögök zenekar és a 2007 elején alakult Péterfy Bori & Love Band énekesnője. 2008-ban Magyar Köztársasági Érdemrenddel tüntették ki. Bátyja Péterfy Gergely, hat kötetes író, a Paczolay Béla rendezte Bányató, ill Kalandorok című film forgatókönyvírója. József Attila-, Márai Sándor- és Mészöly Miklós-díjas író.

„A gyerekek mindig a nagyszülőkre ütnek. Apám szobrász, én fakezű vagyok, a gyerekeim viszont istenien rajzolnak. Velem kapcsolatban az biztosan elmondható, hogy engem kevésbé érdekelt a színház, mint a Borit, mindig dühít, hogy sosem működik rendesen egyszerre semmi, ha nem a műszak hibázik, akkor valaki szimplán tehetségtelen, szid is a húgom, hogy nem járok eleget az előadásaira. Ez van, magába a rendezői munkába, sem a filmnél, sem a drámánál már nem szeretek beleszólni, ez a része nem érdekel a történetnek. Mindemellett nagyon szeretnék a Borival többet együtt dolgozni. Jó lenne egyszer neki írni egy szerepet.” – Péterfy Gergely interjú részlet, Magyar Narancs.

 

 

Az esemény Facebook-oldala.

 

BEFOGADÓ


A Millenáris új kulturális programsorozatot indít útjára november másodikától. Tíz este, tíz izgalmas esemény: improvizációs irodalmi estek foci és rock témára (Momentán Társulat), csodás és furcsa rokonok együtt, egy időben, egy színpadon (Péterfy Bori és Péterfy Gergely, Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán), költők és zenészek slágergyanús rájátszása a Litera 9. születésnapja alkalmából, slam poetry verseny szemtelenül tehetséges, fiatal művészekkel és egy különleges vacsoraszínház-est Elek Ferenccel.