A nemzetközi sajtó is imádja a magyar Harry Potter-dizájnt

.konyvesblog. | 2014. december 10. |

potter6.gif

Képek: Nagy Kincső

Ha létezne könyves COOL-lista*, biztos, hogy nagyon előkelő helyet foglalna el rajta Nagy Kincső. Diplomamunkáját, vagyis a legszebb Harry Potter dizájnt valaha, nemcsak mi szeretettük, a nemzetközi online sajtó is szétírta.

Nagy Kincső szeptemberben posztolta a borítókat Behance-oldalára, és miután a tervek a Redditre is felkerültek, nem volt megállás. A Flavorwire mágikusnak nevezte, a Buzzfeed rajongott a sötétben világító borítókért és lapélekért, egy rakás dizájnblog dicsőítette a magyar diáklány tervét, és minden második kommentelő azonnal magának akarta a könyveket. Minden első pedig csak simán elájult tőlük.

potter4.gif

 

Nagyon meg voltam lepve, hogy hány ember szerette a terveket – nyilatkozta a Telegraphnak a grafikus, aki arról is beszélt, hogy rengeteg kedves emailt kapott a világ minden tájáról, és ettől úgy érezte magát, mint aki egy vihar kellős közepén ül. Fontosnak tartotta, hogy dizájnja kifejezze, hogy az olvasó tényleg mágikus tárgyat tart a kezében, a fluoreszkáló festék pedig megtette a hatását. Inspirációul az internetet használta, és egy kreuzbergi látogatás hatására a stencilekkel kezdett kísérletezni. Imádja például a lengyel illusztrátor, Agata Dudek munkáit, a street artot, a kihajthatós gyerekkönyveket és a régi mozifilmek jeleneteit is.

A soproni egyetemen csoporttársaival egy nagy családot alkottak, mindenki támogatta őt, és segítették a diplomamunkája megvalósításában is. Még ha ez csak egy neki készített szendvicset is jelentett, amíg válaszolgatott az emailjeire. Arra a kérdésre viszont egyelőre nem tudott válaszolni, hogy megvásárolhatóak lesznek-e majd a világító HP-könyvek, de a Telegraph szerint ekkora tehetséggel ez csak idő kérdése. Szerintünk is.


*Létezik. TOP50-nek hívják, és következő héten érkezik. – a szerk.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

...
Zöld

A Stonehenge építőit is pestisjárvány törölhette el a föld színéről

A hír mellé két könyvet ajánlunk a járványok történelemformáló hatásáról.