A medgidiai divatszabónő megundorodott a perverz férfiaktól

A medgidiai divatszabónő megundorodott a perverz férfiaktól

.konyvesblog. | 2017. augusztus 28. |

Idén második alkalommal rendezik meg a Dunapest fesztivált, mely egyszerre szeretné kulturálisan és urbanisztikailag is felfedezni a Dunát. A rendezvény szeptember elsején indul, és a nyárzáró hétvégén 12 folyó menti helyszínen száznál is több művész és előadó programjain vehetünk részt, köztük sok irodalmin.

Szeptember 2-án, szombaton Cristian Teodorescu román író-esszéista Parti Nagy Lajossal beszélget a két ország folyó menti történelmének egymásra hatásairól (moderátor: Potozky László). A rendezvény ingyenes.

Facebook-eseménylink>>

Cristian Teodorescu első karcolata tizennégy évesen jelent meg, kötetben megjelent írásai először a Desant ’83 című antológiában láttak napvilágot. A Medgidia, a hajdani város című kötete magyarul is olvasható, mely egy 103 elbeszélésből álló történetfüzér a szerző szülővárosának alakjairól.

Cristian Teodorescu: Medgidia, a hajdani város

Fordította: Koszta Gabriella, Lector Kiadó Marosvásárhely, 2014, 288 oldal, 2500 HUF

 

Egy kritikusa, Doru Buşcu, korábban ezt írta róla:

"A Medgidiában született, hivatását tekintve irodalmi szabómester, Cristian Teodorescu, fogott egy végnyi Dobrudzsát és egy olyan kifogástalan öltönyt szabott belőle, amilyent a nagy írók korában viseltek. Hozzá kell tennünk, hogy Dobrudzsa minőségi alapanyag és itt az alkalom, hogy akik eddig semmit sem tudnak róla végre megtudhassák, miben is rejlik a por, a vizek, az emberek és a végtelen történetek varázsa. Dobrudzsa száz törzse egy testvéries Babilonban él zavartalan nyugalomban immár ezer éve. Teodorescunak egy szerencsés pillanatban sikerült megörökítenie gyerekkorának varázslatos másodpercét. Az igazán ritka felvételeket aztán egy rendkívüli kötetbe szőtte, amely a nyomdából kikerülve azonnal divatot teremtett."

Olvass bele a regénybe:

Cristian Teodorescu részlet2.docx by konyvesblog on Scribd