DRÁMA! Elvált az irodalmi élet legjobb párja!

DRÁMA! Elvált az irodalmi élet legjobb párja!

.konyvesblog. | 2014. június 19. |

Hivatalosan is elváltak az irodalmi álompár, Jonathan Safran Foer és Nicole Krauss útjai. Foer Rém hangosan és irtó közel című regényével vált világhírűvé (de az ő nevéhez fűződnek az Állatok a tányéromon és a Minden vilángol című kötetek is), Kraussnak legutóbb a Nagy palota címmel jelent meg regénye.

Nicole Krauss tavaly a budapesti Hay Fesztivál vendége volt. "Otthon szerencsére nem vagyok híres író. Nemrég beszéltem egy másik íróval (nem akart nevet mondani, de annyit elárult, hogy férfiről van, és „nagyon-nagyon ismert amerikai szerző” – szerk.), aki panaszkodott, hogy nem akar többé fesztiválokra járni, elfáradt, kéri vissza a privát életét. Mondtam neki, hogy a szülőség a legjobb belépő ehhez. Mikor otthon vagy, nem számítanak a felnőttként elért eredményeid. Amikor eljövök egy ilyen fesztiválra, és pár napig újra író lehetek, az megteremti az egyensúlyt a két életem között" - mesélte akkor a Könyvesblognak.

Jonathan Safran Foer és Nicole Krauss 2004-ben házasodtak össze, azonban mint most kiderült, tavaly a legnagyobb csendben - és sajtóhírek szerint barátságban - elváltak. A procedúra annyira nem vert fel nagy port, hogy idén áprilisban a Huffington Post még az olyan befolyásos irodalmi házaspárok közé sorolta őket, mint F. Scott és Zelda Fitzgerald, vagy Vladimir és Véra Nabokov.

Forrás: NYPost