A legizgalmasabb gyermekkönyv a Harry Potter óta

Valuska László | 2011. szeptember 12. |

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

A Kossuth Kiadónál jelenik meg 2011. november 8-án az egyik legizgalmasabb gyermekbestseller a Harry Potter és a Twilight óta. A könyvet júliusban adta ki a Quirk Books és alig egy hónap alatt begyűjtötte a legnevesebb lapok és kritikusok hódolatát (Entertainment Weekly, The Los Angeles Times, cnn.com,stb.), az amazon.com főszerkesztője 2011 legjobb ifjúsági könyvének nevezte (júliusban!), a jogokra pedig még melegében lecsapott a 20th Century Fox.

A filmes végzettségű és vintage fotó-gyűjtő Ransom első könyvének különlegessége a régi képek használata, az erős atmoszférateremtés. A varázslatosan elborult és furcsa történet egy szigeten, egy ódon árvaházban játszódik, ahol különleges gyerekek élnek, vagy rejtőzködnek, netán éppen rejtegetik őket. Az író saját maga készített trailert a könyvhöz, ami állítólag sokkal ijesztőbb lett, mint maga a regény. Akár igaz ez, akár nem, ha írni is így tud, szeretni fogjuk.

Érdemes megnézni a szerző blogját, lehet találni érdekességeket, aranyos és szerény bejegyzést arról, hogy mennyire nem számított a sikerre, fotókat, fotókról szóló tanulmányokat, fel lehet venni az íróval a kapcsolatot, és még számos érdekes dolgot. Facebook-oldala is van, amit elborítanak a rajongói bejegyzések.