A láthatatlan hóhérért rajonganak leginkább a magyarok

.konyvesblog. | 2015. szeptember 15. |

covers_16537.jpgNemrég megírtuk, hogy a Tíz kicsi néger (1939) lett a világ kedvenc Agatha Christie-könyve, és most kiderült, hogy a magyar olvasók is ezt a regényét szeretik a legjobban. A kötet korábban A láthatatlan hóhér címmel is megjelent.

Christie legfurfangosabbnak tartott regényében tíz ismeretlen kap meghívást egy pazar villába, amely a sziklás, elhagyatott Néger-szigeten áll. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol, és a felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be.

A Tíz kicsi néger filmváltozata 1945-ből. (Spoiler: más vége lesz, mint a regénynek!)

Christie magyar rajongói augusztus végéig szavazhattak a kedvenc AC-krimijükre az eredményt pedig az írónő születésének 125. évfordulóján, vagyis éppen ma hozta nyilvánosságra az Európa Kiadó. A kötet két népszerű Poirot-történetet, a Gyilkosság az Orient expresszen-t valamint a Halál a Níluson-t előzte meg. A Tíz kicsi néger a szavazatok 26%-át kapta. A három legnépszerűbb regényt októberben egy kötetben jelenteti meg az Európa Könyvkiadó.

A kiadó szeptember 15-én 16 órakor különleges flashmobbal ünnepli Agatha Chrisite 125. születésnapját. Facebook-esemény