A láthatatlan hóhérért rajonganak leginkább a magyarok

.konyvesblog. | 2015. szeptember 15. |

covers_16537.jpgNemrég megírtuk, hogy a Tíz kicsi néger (1939) lett a világ kedvenc Agatha Christie-könyve, és most kiderült, hogy a magyar olvasók is ezt a regényét szeretik a legjobban. A kötet korábban A láthatatlan hóhér címmel is megjelent.

Christie legfurfangosabbnak tartott regényében tíz ismeretlen kap meghívást egy pazar villába, amely a sziklás, elhagyatott Néger-szigeten áll. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol, és a felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be.

A Tíz kicsi néger filmváltozata 1945-ből. (Spoiler: más vége lesz, mint a regénynek!)

Christie magyar rajongói augusztus végéig szavazhattak a kedvenc AC-krimijükre az eredményt pedig az írónő születésének 125. évfordulóján, vagyis éppen ma hozta nyilvánosságra az Európa Kiadó. A kötet két népszerű Poirot-történetet, a Gyilkosság az Orient expresszen-t valamint a Halál a Níluson-t előzte meg. A Tíz kicsi néger a szavazatok 26%-át kapta. A három legnépszerűbb regényt októberben egy kötetben jelenteti meg az Európa Könyvkiadó.

A kiadó szeptember 15-én 16 órakor különleges flashmobbal ünnepli Agatha Chrisite 125. születésnapját. Facebook-esemény

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.