A kulcslyukon túli világban élnek az istenek

.konyvesblog. | 2016. július 07. |

Képzeletbeli barátja mindenkinek van. Annak is, aki nem tud róla. Ő az, akit szobánk csendjében félhangos kérdésekkel zaklatunk, aki tartja bennük a lelket és elviszi helyettünk a balhét; ő az az örök, aki még akkor is ott löki a sódert a fejünkben, amikor épp egyedül vagyunk. De vajon hogyan lát bennünket ő? Hogyan látja a szüleinket? És mit érez akkor, amikor először akad kihívója egy valódi barát személyében? A muter meg a dzsinnek szerzője ezekkel a kérdésekkel játszik el abszurd és pimasz meseregényében.

Elekes Dóra: Dettikéről és más istenekről

Csimota Könyvkiadó, 2016, 130 oldal, 2690 HUF

 

A kötet szerepelt a könyvheti listánkon is, akkor ezt írtuk róla:

Balambér a kulcslyukban él, a kulcslyukon túli világban pedig élnek az istenek, azaz Dettike, Anyuka és Apuka. Az istenek időnként átjárnak egymáshoz, kiabálnak, puszit adnak, csapkodják az ajtót. Balambér igazából Dettike képzeletbeli barátja, így meg lehet beszélni vele, hogy mi a különbség a fiús és a lányos játékok között, jelen van akkor is, amikor egy szép napon Dettikéből Nettike lesz, és még porszívózni is megtanul a kedvéért. Balambér kulcslyuk-közelből látja Dettike családjának mindennapjait, és megtapasztalja azt is, milyen az, amikor lassan egy igazi barát veszi át a láthatatlan helyét. Vigasztalhatja ugyanakkor a tudat, hogy utánpótlásból – szerencsére – nincs hiány. A kötetet Treszner Barbara illusztrálta.

Lapozz bele a kötetbe:

dettikerolesmasistenekrol_lapozo_csimota.pdf by konyvesblog on Scribd

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.