A Kickstarteren gyűjtenek pénzt a Murakami világát idéző videojátékra

.konyvesblog. | 2015. október 15. |

Memoranda a címe annak a projektnek, melyre november közepéig a Kickstarteren igyekszik pénzt gyűjteni a BitByterz nevű független stúdió. A tervezett videojátékot Murakami Haruki novellái inspirálták, és az ő szürreális valóságát igyekeznek majd felidézni egy olyan főhősön keresztül, aki fokozatosan ismeri fel, hogy elfelejtette a saját nevét.

"Érdekes mód, miután több évig dolgoztunk a játékon, tulajdonképpen elfelejtettünk nevet adni ennek a szereplőnek, és csak egy becenevet adtunk neki. De tényleg elveszíti az emlékeit? Vagy van bármi más, ami magyarázatot adhat a furcsa körülményekre? A történet kibontakozásával kiderül"

- írta az alkotók egyike. A történet egyébként egy európai jellegű városkában játszódik, ám ez nem jelenti azt, hogy valóban európai lenne. A szereplők sokfélék: van közöttük második világháborús veterán éppúgy, mint egy elefánt, amely egy házban menedéket keresve abban bízik, hogy majd ezáltal ő is emberré válik. Mindannyiukban közös, hogy elveszítettek valamit, ez lehet egy név, vagy akár a józan eszük is, a játék célja épp az, hogy visszaszerezzék azt. Ezen az oldalon még több grafikát lehet találni a készülő játékhoz!

Forrás: Flavorwire