A férfiak nem olvasnak, kampány indult értük

.konyvesblog. | 2016. július 25. |

"Az olvasás az elmúlt 25 évben elveszítette a férfiakat. Egyszerűen eltűntek" - fest riasztó képet a férfiak olvasási kedvéről az Athenaeum Kiadó. Könyvet főleg nők vesznek, a kiadó Facebook-oldalán is ők a legaktívabbak, ami önmagában örvendetes tény - viszont hol vannak a férfiak? A kiadó az arányok kiegyenlítése érdekében úgy gondolta, hogy mozgalmat indít. A cél, hogy visszatérítsék a férfiakat az olvasáshoz; pontokba szedték a teendőket:

1. Felhívást intézünk olvasóinkhoz, hogy ajánljanak olvasnivalót férfi ismerőeiknek itt a Facebookon #segitsdaferfit hashtaggel, készítsenek mémeket, amelyek a párok közös olvasását, az olvasás, férfiakra gyakorolt hatását jeleníti meg!
2. Felhívást intézünk minden Facebook felhasználóihoz, hogy segítsen eljuttatni ezt az üzenetet a lehető legtöbb emberhez!
3. Felhívást intézünk a magyar médiához, hogy foglalkozzon a kérdéssel, segítsen társadalmi párbeszédet kezdeményezni a témáról – mert megoldások mindig a diskurzusokból születnek.
4. Felhívást intézünk minden magyar könyvkiadóhoz, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, és együtt, akár közös rendszerben segítsük a férfiakat visszatalálni az olvasáshoz.

Forrás: Athenaeum