A Facebookon vallott magánéletéről Elizabeth Gilbert

.konyvesblog. | 2016. szeptember 08. |

Elias és Gilbert 2015-ben Sydney-ben

Hosszú Facebook-posztban vallott magánéletéről az Ízek, imák, szerelmek szerzője, Elizabeth Gilbert. (interjúnk vele ITT olvasható) Gilbert a bejegyzésben arról ír, hogy véget ért a házassága férjével, Jose Nunes-zel, aki két könyvében is szerepelt, és jelenleg legjobb barátjával, a szíriai származású írónővel, Rayya Elias él párkapcsolatban.

14237659_1107564732658974_2551307661948185076_n.jpgME & RAYYA

Dear Ones -

There is something I wish to tell you today — something which I hope and trust you will receive with grace.

This spring, I received news that would change my life forever. My best friend Rayya Elias was diagnosed with pancreatic and liver cancer — a disease for which there is no cure.

In the moment I first learned of Rayya's diagnosis, a trap door opened at the bottom of my heart (a trap door I didn't even know was there) and my entire existence fell straight through that door. From that moment forward, everything became about HER. I cancelled everything in my life that could be cancelled, and I went straight to her side, where I have been ever since. A bejegyzés ITT folytatódik >>

Gilbert érzései Elias felé akkor váltak nyilvánvalóvá, amikor tudomást szerzett arról, hogy barátja hasnyálmirigy- és májrákban szenved. A halál, vagy a halál ígérete szerinte mindent eltakarít az életből, ami nem igazi, és ebben a rideg és teljes valóságban rájött, hogy szerelmes a nőbe, és nincs több ideje, hogy tagadja az igazságot. Ő és Elias együtt vannak, szeretik egymást, és együtt csinálják végig a betegséget, nemcsak, mint két barát, hanem mint társak. „Pontosan ott vagyok, ahol lennem kell", írta Gilbert, "az egyetlen helyen, ahol lehetek."

Gilbert az Ízek, imák, szerelmeket inspiráló utazás alatt találkozott a férjével, és róla mintázta a könyv Felipe nevű szereplőjét is.  A könyv 207 hetet töltött a New York Times bestsellerlistáján, és 2010-ben film lett belőle Julia Roberts és Javier Bardem főszereplésével.

Gilbert a házasságával 2010-es memoárjában, a Committed: A Skeptic Makes Peace With Marriage-ben foglalkozott bővebben. Az író a Facebookon arról írt, hogy házassága az Elias-szal való kapcsolata miatt ért véget, és azt kérte, tartsák tiszteletben a döntését, és hagyjanak neki békét. 

Forrás: Guardian