A Varázskapu Egyetem az új Roxfort

.konyvesblog. | 2015. május 18. |
covers_348889.jpg
A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. Bár a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol, vagyis barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik és szerelmes lesz, a titkos tudás örökre megváltoztatja. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Míg egy nap a barátaival fel nem fedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat...

Lev Grosmann: A varázslók

Fordította: Dr. Sámi László, Agave, 2015, 448 oldal, 3780 HUF

 

Lev Grossman A varázslók-trilógiával lefektette a 21. századi fantasy alapköveit. Hogy milyenek is ezek az alapkövek, az kiderül a Könyvhéten az Agave jóvoltából. A kiadó a második részt várhatóan karácsonykor, a harmadikat pedig jövő tavasszal jelenteti meg.
A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán sosem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit: vannak, akik nem is hajlandóak fantasyként tekinteni rá, és kortárs regényként kezelik. A regény óriási siker és New York Times bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta. A trilógiából tévésorozat készül, mutatjuk a csodás trailert.

 

Olvasd ez az első 58 oldalt!

Lev_Grossman_A_varazslok_reszlet.pdf by konyvesblog