45 ezer könyvet ad 300 iskolásnak a sztárszerző

.konyvesblog. | 2014. június 25. |

Negyvenötezer példányt ajándékoz saját könyveiből több mint 300 New York-i iskola diákjainak James Patterson amerikai bestselleríró, hogy olvasásra sarkallja a kisiskolásokat a nyári szünetben. A könyveket 11 és 12 éves diákok között fogják szétosztani. Patterson korábban Chicagóban hajtott végre hasonló akciót: akkor több mint 28 ezer könyvet adományozott a helyi diákoknak.

Az Alex Cross-bűnügyi regényeiről ismert szerző könyvei több mint 300 millió példányban keltek el világszerte. Fiataloknak szóló írásai közt szerepelnek  a Gimisévek sorozat kötetei.

"Szeretem New Yorkot és nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatom a város hatodik osztályos tanulóival a könyvek és az olvasás jelentette ajándékot" - mondta Patterson, aki már többször volt a világ legjobban kereső írója.

"Ezekben a diákokban meg van a lehetőség, hogy nagyszerű tetteket vigyenek végbe, és szülőként, illetve állampolgárként az a legfontosabb feladtunk, hogy támogassuk és tápláljuk a bennük rejlő képességeket" - idézte az írót a BBC honlapja.

Patterson szerint a mostani könyvadomány célja, hogy a hosszú nyári szünet során a diákok ne essenek ki teljesen az iskolai és tanulási ritmusból. Az író hosszú ideje aktívan részt vesz a gyerekek olvasásra való buzdításában. Hat évvel ezelőtt indította el a ReadKiddoRead elnevezésű kezdeményezést, amelynek célja, hogy segítsen a szülőknek, a tanároknak és a könyvtárosoknak megtalálni a különböző gyermekkorosztályok számára legmegfelelőbb olvasmányokat.

Az író tavaly csatlakozott a Get Dads Reading elnevezésű kampányhoz is, amely arra buzdítja az apukákat, hogy olvassanak a gyermekeiknek. 

Forrás: MTI, BBC