2018-ban jelenik meg Paddington utolsó kalandja

.konyvesblog. | 2017. november 09. |

(Kép forrása)

Idén nyáron hunyt el Nagy-Britannia kedvenc medvéjének, Paddingtonnak az írója, Michael Bond. A rajongók viszont kapnak még egy legeslegutolsó kalandot, melyben a medve a Szent Pál-székesegyházba látogat. Az író lánya, Karen Jankel a Guardiannek elmondta, hogy apja a halála előtt ezen a történeten dolgozott; a sztorit RW Alley fogja illusztrálni, aki 1997 óta felel a Paddington képi világáért.

A Paddington at St Paul’s című kötet 2018 júniusában, tehát Michael Bond halálának első évfordulójára időzítve jelenik meg. 2018-ban lesz amúgy az első Paddington-könyv megjelenésének hatvanadik évfordulója is.

Az utolsó sztorit a II. Erzsébet kilencvenedik születésnapja alkalmából rendezett ünnepség inspirálta, ahol David Attenborough felolvasta Bondnak az évek múlásáról szóló írását. Bár az író lánya a cselekményről nem árult el túl sokat, de annyit tudni lehet, hogy a kismedve ellátogat majd a székesegyházba, ahol összetévesztik egy kóristával.

A Paddington-könyveket több mint negyven nyelvre fordították le, és világszerte több mint 35 millió példányt értékesítettek belőlük. Magyarul 2008 óta olvasható Tandori Dezső fordításában.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.