2015-től újra a Marvel adja ki a Csillagok háborúja képregényeket

.konyvesblog. | 2014. január 06. |

2015-től ismét a Marvel adja ki a Csillagok háborúja képregényeket – jelent meg az év elején a starwars.com-on. (A lépés ugyanakkor az első reakciók alapján különösebben nem lepett meg senkit, miután bő egy éve a Marvelt is birtokló Disney megvásárolta a Lucasfilmet.) A széria ezzel lényegében hazatér, hiszen az első részt is ők adták ki, még 1977-ben (ez több mint egymilliós példányszámban kelt el), azután a licensz 1991-ben a Dark Horse Comics-hoz került.

A Disney Publishing Worldwide igazgatója, Carol Roeder most a cég háláját fejezte ki a Dark Horse Comics felé, amely az elmúlt húsz évben nagyban hozzájárult a mítosz fenntartásához, ezzel egyidejűleg azonban úgy vélte, hogy 2015-ben a kalandok új korszaka kezdődik a Star Wars-univerzumon belül.

A Marvelnél is alig várják, hogy végre visszakerüljenek a jogok: Dan Buckley, a képregény-kiadó elnöke szerint a Csillagok háborúja az egyik legikonikusabb márkanév a szórakoztatás történetében, éppen ezért nagy megtiszteltetés számukra, hogy kreatív tehetségükkel „messzi-messzi galaxisokba” folytathatják és bővíthetik a Star Warst.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.