Ezek a könyvek segíthetnek a kicsiknek az úszástanulásban
ld

Ezek a könyvek segíthetnek a kicsiknek az úszástanulásban

úszás gyerekkönyvek ajánló

A vízbiztonság és az úszástudás fontos készség, amit legkönnyebben nyáron, a vízparti nyaralásokon és az úszótáborokban lehet elsajátítani. Ebben segíthetnek a gyerekeknek kedvenc mesehőseik is. Úszós gyerekkönyveket ajánlunk, elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak.

Bing: Az üres medence

olvass mesét binggel
Az üres medence
Ford.: Bottka Sándor Mátyás, Móra, 2022, 32 oldal
-

A kicsik nagy kedvence Bing, a kedves nyuszi, aki állandó kísérőjével, Floppal és legjobb barátjával, Sulával, az elefántlánnyal mindig új kalandokba keveredik. A brit animációs sorozat könyvsorozat-formában is megjelent, hogy ne csak a társas helyzetekkel, de az olvasással is barátkozhassanak a legkisebbek. Ebben a kis könyvben Bing és Sula már alig várják, hogy strandolhassanak, amikor odaérve meglátják, hogy valami fontos dolog hiányzik: nincs víz a medencében! Vajon mihez kezdenek? 

 

Eva Wenzel-Bürger: Bori úszni tanul

Eva Wenzel-Bürger és Liane Schneider
Bori úszni tanul - Barátnőm, Bori 9.
Ford.: Orosz Anett, Manó Könyvek, 2021, 24 oldal
-

A legkisebbek és a kicsit nagyobbak a képernyőről is ismerhetik Borit, aki ebben a részben úszni tanul. De nem is olyan könnyű egyszerre tempózni a kezünkkel és a lábunkkal, hogy el ne süllyedjünk. Borinak azonban sikerül mindent megtanulnia, és megszerzi a Csikóhal Uszoda jelvényét. Egy újabb történet a Barátnőm, Bori-sorozat rajongóinak és minden lelkes “vízimanónak".

 

Gál Noémi, Kisfaludi Boróka, Pásztor Péter: Ezt megúsztuk

Gál Noémi, Kisfaludi Boróka, Pásztor Péter
Mimó és Csipek - Ezt megúsztuk
Európalánta Közhasznú Egyesület, 2020, 32 oldal
-

Hol kezdődik a tenger? Ki nyeri a híres dalversenyt? Honnan tudhatod, milyen messze jár a vihar? Vajon megleli-e Csipek az elvesztett kalapját? Miért különleges elem a víz, és miért van olyan nagy szükségünk rá? Mimó, Csipek és Ficak ezúttal nekiindulnak, hogy kifürkésszék a víz titkait. Ti is kíváncsiak vagytok? Kiránduljatok velük, fedezzétek fel közösen a patakok, tavak élővilágát, és daloljatok együtt vidáman a Potyka-fesztiválon! A mesekönyvben foglalkoztatófüzetet is találtok, keressétek a könyv végén, és oldjátok meg a játékos feladatokat! A mesekönyv Mӓrcz Tamás, az előző vízilabda-szövetségi kapitány ajánlásával jelent meg, és nem hiányozhat egyetlen család könyvespolcáról sem.

  

Amber Stewart: Pisze úszni tanul

Amber Stewart
Pisze úszni tanul

Ford.: Mán-Várhegyi Réka, Babilon, 2019, 32 oldal

-

Egy kisgyerek és szülei sokféle kihívással néznek szembe. Az első évek mérföldkövei sorozatban kedves állatcsaládok segítenek lépésről lépésre megbirkózni ezekkel a nehézségekkel. Pisze, a kis vidra már sok mindent tud. Csak úszni nem. Vajon hogy fogja ezt is megtanulni?

 

Sandra Grimm: Ne félj! - bátor mesék

Sandra Grimm
Ne félj! - bátor mesék
Ford.: Győri Hanna, Pozsonyi Pagony, 2019, 75 oldal
-

Mindenki fél valamitől, bizony még Superman is. Ebből a mesekönyvből azonban kiderül, hogy a legijedősebbek is képesek leküzdeni a félelmet, akár még a víziszonyt is. A kötet minden meséjéhez kapcsolódnak kérdések és szórakoztató feladatok, hogy könnyebben menjen a beszélgetés, és a rövid játékok segítségével feloldjuk a feszültséget. Sőt, apró tippeket is találunk minden mese végén, amik az olvasott történetekhez kapcsolódva biztatják a gyerekeket a kreativitásuk kibontakoztatására és persze arra, hogy ne féljenek.