Meghalt a Találd ki, mennyire szeretlek szerzője
Könyves Magazin

Meghalt a Találd ki, mennyire szeretlek szerzője

Elhunyt a Találd ki, mennyire szeretlek című gyerekklasszikus szerzője. Sam McBratney kötete a mai napig nagyon népszerű világszerte; szeptemberben posztumusz jelenik meg a mesekönyv folytatása.

Hetvenhét éves korában elhunyt az északír származású Sam McBratney, akit világszerte a Találd ki, mennyire szeretlek című könyvéről ismernek. Az egykor tanárként dolgozó McBratney több mint ötven könyvet és forgatókönyvet írt, de vitán felül a Találd ki… a legismertebb gyerekkönyve, amely eredetileg 1994-ben jelent meg Anita Jeram illusztrációival, azóta pedig igazi gyerekklasszikussá érett: 57 nyelvre fordították le és világszerte több mint 50 millió példányt adtak el belőle.

 

A könyvből készült színdarab, tévésorozat és lecsapott rá a merchandising ipar is, így plüssök, ruhák és minden egyéb készült a jól ismert nyuszifigurákból, ám maga a szerző szerényen csak úgy vélekedett, hogy könyve, ez „a jó kedélyű, kis történet” semmi másról nem szól, minthogy a kicsik és a nagyok jól érezzék magukat egymás társaságában, élvezzék az együtt töltött időt. A könyv folytatása (Will You Be My Friend? ~ Leszel a barátom?) várhatóan szeptember végén jelenik meg angolul. 

Forrás: Guardian