Musical készül Paddington medve kalandjaiból
ko

Musical készül Paddington medve kalandjaiból

Paddington, Michael Bond „nagyon ritka fajta medvéje” egy új színpadi musical főszereplője lesz. A kedden bejelentett produkciót Sonia Friedman cége fejleszti, amelynek sikerei között szerepel a Harry Potter és az elátkozott gyermek, a zenét és a szöveget pedig Tom Fletcher írja majd. Jelenleg Paddington: The Musical munkacímmel dolgoznak rajta, és 2025-re tervezik a brit premierjét.

A műsor Bond bestseller gyerekkönyveiből készült – amelyek közül az első 65 éve jelent meg – és a népszerű élőszereplős filmváltozatokból, amelyekben Ben Whishaw Paddington hangjaként szerepel. Hogy a lekvárkedvelő medve pontosan hogyan jelenik majd meg a színpadon, azt egyelőre nem árulták el. A Paddingtonhoz csatlakozik a forgatókönyvíró Jessica Swale, valamint Luke Sheppard rendező.

Friedman és Eliza Lumley, akiknek társulata a koprodukcióban dolgozik, így nyilatkozott: „Paddington varázsa abban rejlik, hogy

tágra nyílt szemű ártatlanságán keresztül a legjobbat látja az emberiségben,

emlékeztetve minket arra, hogy a szeretet és a kedvesség győzedelmeskedhet, ha kinyitjuk a szívünket. Reméljük, hogy minden korosztályt inspirálhatunk szórakozással, szépséggel, örömmel és mindazzal, amit Paddington képvisel.”

A Paddington-könyveket negyven nyelvre fordították le, és világszerte több mint 35 millió példányt értékesítettek belőlük. Magyarul 2008 óta olvashatók a történetek Tandori Dezső fordításában.

Forrás: Guardian