.konyves.

Hogyan fognak emlékezni a gyerekek erre a koronavírusos tavaszra?

A koronavírus-járvány miatti intézkedések alapvetően forgatták fel az általános és középiskolások életét: jóformán egyik napról a másikra kellett átállniuk a digitális oktatásra, és azóta is karanténban vannak a négy fal között, ahonnan csak online tarthatják a kapcsolatot a barátaikkal, tanáraikkal, távolabbi családtagjaikkal.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) most arra biztatja őket, hogy mondják el, milyen érzéseket, gondolatokat indított el bennük ez a koronavírusos tavasz, és ezért TAVASZ 2020 címmel alkotói pályázatot hirdetett iskolásoknak, amelyre verseket, rövid írásokat, de fotókat, rajzokat, videókat is várnak. Fontos kitétel, hogy minden mű idén tavasszal készüljön.

A beküldési határidő: 2020. május 31.

A beérkezett pályaműveket neves művészekből, írókból, költőkből álló szakmai zsűri fogja elbírálni. A legjobb alkotásokból kiállítást rendeznek, az irodalmi műveket nyomtatásban is megjelentetik. A legügyesebbek értékes könyvcsomagban is részesülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetést és találkozót a veszélyhelyzet feloldását követő első könyvünnepen rendezik meg, a MKKE reményei szerint 2020 őszén.

Részletek erre>>